Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Uz Daugavpili mūziku klausīties. Muzikālais augusts piedāvā katrai ceturtdienai atšķirīgu programmu

Šķiet, tieši ceturtdienas daudzviet Latvijā kļuvušas par muzikālām dienām. Daugavpilī muzikālais cikls augusta ceturtdienās notiek jau 12 gadu.

Tradīcija ir iesakņojusies, un gadās, ka mākslinieki viesojas pilsētā jau vairākkārt. Vienības nama kultūras jomas producents Jānis Butkevičs uzsver, ka pa šiem gadiem notikuši vairāk nekā simt koncerti, taču apmeklētājus vienmēr gribas pārsteigt ar jaunumiem, tāpēc organizatori cenšoties aicināt Daugavpilī nedzirdētus māksliniekus un kolektīvus, kā arī meklēt pasākumam neparastas formas.

"Tā kā mums nav jūras, kurp visi gribētu doties, tad pirms divpadsmit gadiem radās doma saistībā ar mūziku. Pilsētā ir skaistas vietas – Andreja Pumpura skvērs un Vienības nama koncertzāle, kur skatītājiem iespējams pulcēties. Ja augustā ceturtdienas vakarā gadās būt Daugavpilī, tad ir skaidrs, ka redzēsi kaut ko un dzirdēsi. Muzikālais cikls ir veiksmīga ideja, jo ik gadu klausītāju pulks palielinās," stāsta J. Butkevičs un piebilst, ka ik ceturtdienu notiek divi koncerti: pulksten 18 un 19.30. Pirmajās trīs ceturtdienās koncerti būs brīvā dabā, cerot uz labiem laikapstākļiem, turklāt bez maksas, bet pēdējie divi notiks Vienības namā, un uz tiem biļetes jau gandrīz izpirktas.

Starp šāgada jaunumiem J. Butkevičs jo īpaši iesaka pievērst uzmanību bigbendu koncertiem, jo gribējies publiku iepriecināt ar džezu, kas lieliski piestāv vasaras vakariem.

Pirmo reizi Muzikālajā augustā būs skatāma jaunas formas izrāde – "kvarķirņiks", ko piedāvās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris. Tā būs iespēja iepazīties ar dzejnieka Roberta Roždestvenska daiļradi.

1. augustā A. Pumpura skvērā skanēs populāra džeza klasika, pasaules hiti un latviešu komponistu mūzika. Muzicēs Laura Amantova vadītais Rēzeknes bigbends. Otrajā koncertā džeza improvizācijas spēlēs savējie – Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra profesionālais pūtēju orķestris Daugava.

8. augustā A. Pumpura skvērā savu programmu ar "muzikālo brīzi no Ventspils jūras šalkām" festivāla apmeklētājiem piedāvās Ventspils bigbends Renāra Lāča vadībā, bet pulksten 19.30 jaudīgo bungu un dūdu skanējumu atklās grupa Auļi.

15. augustā brīvdabas skatuve tiks uzticēta Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra orķestrim Daugavpils Sinfonietta, kas kopā ar Viktoriju Majori (soprāns) un Juriju Savkinu (vijole) izpildīs Rietumeiropas komponistu garīgo un laicīgo mūziku.

29. augustā festivālā uzstāsies izcilais pianists Vestards Šimkus.

Visa Muzikālā augusta Daugavpilī 2024 programma atrodama www.vienibasnams.lv un www.daugavpils.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja