Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Tiešraidē notiks kārtējā Dziesmu un deju svētku padomes sēde

Ceturtdien, 29. septembrī, plkst. 12.00 Latvijas Nacionālajā kultūras centrā notiks Dziesmu un deju svētku padomes sēde, kurā tiks skatīti jautājumi par XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku sagatavošanās procesu, par amatiermākslas kustību Latvijā, gatavojoties XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem un par Dziesmu un deju svētku organizatoriskā modeļa izvērtēšanu un iespējamā nākotnes darbības modeļa sagatavošanu, informēja svētku rīkotāji.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā. Plānots, ka tajos piedalīsies līdz 40 000 dalībnieki un apmeklētāju skaits pārsniegs pusmiljonu. Svētku laikā notiks vairāk kā 60 pasākumi un koncerti, t.sk. vismaz trešdaļa ar biļetēm. Norises būs skatāmas daudzās vietās Rīgā - Mežaparka estrādē jeb Sidraba birzī, Daugavas stadionā, Arēnā Rīga, Ķīpsalas hallē, Latviešu biedrības namā, Viestura un Vērmanes dārzā, Rīgas Krievu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, Latvijas Universitātē, Rīgas Domā, Hanzas peronā un Rīgas dievnamos.

29. septembrī plkst. 14.00 LNKC Lielajā zālē notiks preses konference, kurā informēs par padomē lemto, kā arī sniegs ieskatu XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku rīkošanas aktualitātēs un Svētku lielāko notikumu mākslinieciskajās iecerēs. Preses konferencē piedalīsies Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētājs, kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), Svētku izpilddirektore Daina Markova, noslēguma koncerta Kopā augšup mākslinieciskās grupas vadītājs Romāns Vanags, kora koncerta Tīrums. Dziesmas ceļš mākslinieciskie vadītāji Kaspars Ādamsons un Ārijs Šķepasts, deju lielkoncerta Mūžīgais dzinējs mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš un pūtēju orķestru koncerta režisore Elīna Apsīte.

Padomes sēde un preses konference notiks gan klātienē, gan attālinātā formātā:

Padomes sēde Zoom saite padomes locekļiem un mediju pārstāvjiem: https://us02web.zoom.us/j/83154171536?pwd=N2hFeERrS3l6SVZEQlF5QkNZVldNQT09

Preses konference Zoom links dalībniekiem un mediju pārstāvjiem: https://us02web.zoom.us/j/84923713553?pwd=Rm5UK29PN1dIVks1SlBaVWxxeUsvZz09

Preses konference tiks translēta tiešraidē arī Svētku profilā vietnē Facebook.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja