Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tallinā notiks pirmais klasiskās mūzikas reivs Ziemeļvalstīs

100 gadus vecā spēkstacijā ierīkotā Tallinas Radošā centra (Kultuurikatel) jaunatvērtajā Katlu zālē 27. martā plkst. 22 notiks pirmais klasiskās mūzikas reivs Ziemeļvalstīs, informēja Positivus Music pārstāve Linda Igolniece.

Klasiskās mūzikas reiva izveidotājs ir beļģu čellists, diriģents, lektors, uzņēmējs, mūzikas inovators un "viena cilvēka revolūcija" Brendans Jans Valšs. Tā kā viņam bija apnikusi tradicionālā klasiskās mūzikas klausīšanās pompozās koncertzālēs, kas pilnas ar snobiem, kas kā pienagloti sēž uz krēsliem, B. J. Valšs par savu misiju izvēlējās pierādīt, ka klasiskā mūzika  patiesībā ir arī lieliska deju mūzika.

"Klasiskās mūzikas reivs ir tieši tas, ko tas sola – visi lieliskas ballītes elementi, tai skaitā iespaidīga skaņa un gaismas industriālā vidē, kur izcili dīdžeji spēlē un miksē mūziku, bet stilīgi cilvēki dejo - jā, skanot klasiskajai mūzikai!" skaidro B. J. Valšs.

Valšs aizsāka šo dumpīgo klasiskās mūzikas kustību ar neaizmirstamu pasākumu visas nakts garumā lielā rūpnīcā Amsterdamā 2013. gadā. Šādi reivi izplatījās arī citās pilsētās – Roterdamā, Sanpaulu, Riodežaneiro, Havanā, Gvadalaharā, Ņujorkā, Londonā, Berlīnē, Antverpene – un tagad arī Tallinā.

Pirmais šāda veida pasākums Ziemeļvalstīs notiks sadarbībā ar Tallinas Mūzikas nedēļu. Pasākuma īpašā "odziņa" – vismaz puse spēlētās mūzikas būs igauņu komponistu radīta. Dīdžeju skaitā būs slavenais producents un Bedroom Community leibla īpašnieks Valgeirs Sīgurdsons, kas strādājis ar daudziem māksliniekiem - no Bjorkas līdz Braienam Īno, nerimstošais mūzikas aktīvists Niks Laskoms, kas ir ražīgs radio raidījumu vadītājs un dīdžejs, strādājis daudzos radio – no BBC Radio3 līdz Resonance FM, Stīvs Heljers, viens no grupas Death in Vegas dibinātājiem, klasiskās mūzikas reiva koncepcijas veidotāji, dīdžeju duets Mengel & Berg (B. J. Valšs un Nīderlandes klasiskās mūzikas eksperts Artūrs Gumbss) un talantīgie igauņi – klasiskās mūzikas čellists, producents un dīdžejs Sanders Melders, kā arī ierakstu leibla īpašnieks, producents un dīdžejs Aivars Tenso. Īpašu dzīvās mūzikas pieskaņu nodrošinās kamerkoris Sireen un elektroniskā improvizācijas grupa Algorütmid.

Biļetes cena pasākuma norises vietā būs 10 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja