Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šovasar Mežaparkā notiks jauns elektroniskās mūzikas festivāls Unreal Festival

Šovasar 17. jūnijā Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē, pirmo reizi notiks Unreal Festival, kas būs elektroniskās deju mūzikas festivāls ar paplašinātās realitātes elementiem.

Festivāla galvenie mākslinieki ir pasaulslavenā dīdžeju apvienība Dmitri Vegas & Like Mike (Beļģija un Grieķija), Tungevaag (Norvēģija), Plastik Funk (Vācija), Sammy Porter (Apvienotā Karaliste), Gaullin (Lietuva), kā arī uz skatuves kāps pašmāju izpildītāji DJ Makree, Magnuss Eriņš, NF3&Rexton, Levan&24k un Bruno Drake.

Festivālu organizē AOK – Andrejostas kvartāla pasākumu rīkotāji, kuru organizētie koncerti dažu gadu laikā atjaunojuši Andrejsalas kā nozīmīgas pilsētas teritorijas, potenciāla attīstības centra un kultūrvides vērtību, piesaistot šai pilsētas daļai pastāvīgu apmeklētāju plūsmu.

Dāvis Čīma, AOK veidotājs un Unreal Festival  organizators: "Festivāls ir loģisks nākamais attīstības posms un solis AOK darbībā. Kad sākām rīkot AOK pasākumus, tie ļoti īsā laikā izauga par pilsētas apmeklētākajām ballītēm. Tāpat AOK skatuves kļuva par iekārotām DJ uzstāšanās platformām. Cilvēki nāk pie mums tās īpašās atmosfēras un attieksmes dēļ, ko kopā ar komandu esam radījuši. Dažkārt atpūsties gribētāji gaidīja pat rindās, tāpēc mūsu vēlme ir piedāvāt to izbaudīt tūkstoškārt plašākam apmeklētāju lokam un radīt Latvijā vērienīgāko elektroniskās deju mūzikas festivālu. Mērķis dažu gadu laikā kļūt par top festivālu Eiropā, atvedot pie mums arī ārvalstu interesentus."

DJ Magnuss Eriņš: "Šis viennozīmīgi būs augstvērtīgākais elektroniskās un deju mūzikas žanra pasākums Latvijā šogad. Uz vienas skatuves tiksies pasaules mēroga Top 5 DJ un vēl virkne ļoti zināmu vārdu. Ļoti īpašu un monumentālu sajūtu šim festivālam noteikti piešķirs Mežaparka Lielā estrāde. Jaunajā veidolā tā radīs fantastiskus akustikas efektus. No skaņas un mūzikas kvalitātes viedokļa Mežaparka Lielā estrāde ir jāizmanto visdažādākā žanra pasākumu rīkošanai. Dmitri Vegas & Like Mike un līdzīga līmeņa DJ uzstāšanās Mežaparkā var atvest uz Latviju gan šī, gan arī citu mūzikas žanru pasaules līmeņa izpildītājus, palīdzot Rīgai veidoties kā īpašai un populārai Ziemeļeiropas brīvdabas skatuvei."

Unreal festivāla īpašā atšķirības zīme būs paplašinātās realitātes tehnoloģiju izmantošana, kas mūzikas industrijā kļūst arvien populārāka. Pirmo reizi AR tika izmantots U2 koncerta šova laikā 2018. gadā, vēlāk sekoja arī Eminem un Maroon 5 performances. Dažu gadu laikā AR joma strauji attīstās, un pašlaik paplašinātās realitātes funkcijas viesu izklaidei izmanto arī Koačellas festivāls (Kalifornijā, Koačellas ielejā Kolorādo tuksnesī).

Toms Grīnvalds, AR tehnoloģijas veidotājs, Tapp.lv pārstāvis: "Paplašinātā realitāte vairs nav nākotnes tehnoloģija. Tā ir šodiena. Lai pieredzētu AR iespējas, nepieciešams tikai telefons un aplikācija, kas ļaus virtuālajā vidē saskatīt īpaši radītus tēlus, objektus un vizualizācijas. Šādā veidā varam sniegt festivāla apmeklētājam vēl nebijušu pieredzi un iespēju izbaudīt nereālu pasauli, kas, iespējams, nākotnē kļūs par daļu no mūsu ikdienas."

Biļetes uz festivālu pieejamas www.unreal-festival.com un visās Biļešu servisa kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja