Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šonedēļ tiešsaistē norisināsies dziedāšanas meistarklase kopā ar mecosoprānu Alisi Kūtu

Šo piektdien, 5. martā, tiešsaistē norisināsies dziedāšanas meistarklase kopā ar slaveno mecosoprānu Alisi Kūtu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentēm un talantīgajām dziedātājām Anniju Kristiānu Ādamsoni, Diānu Bisteri, Janu Luti un Līgu Anševicu. Meistarklases norisei ikviens varēs sekot tiešsaistē Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook lapā.

Mecosoprānu Alisi Kūtu sauc par vienu no mūsu laiku dižākajām māksliniecēm. Vienlīdz slavens ir gan viņas veikums operlomās, gan kamermūzikas un koncertrepertuārā. Viņu mēdz dēvēt par "vispārāko britu mecosoprānu" (San Francisco Chronicle), un viņas sniegums ir raksturots kā "domas skaidrībā un izsmalcinātībā elpu aizraujošs" (The Times and The Sunday Times).

Alises Kūtas karjerā nozīmīgākā loma ir solokoncertiem, ar kuriem viņa uzstājas visā Apvienotajā Karalistē, Eiropā un ASV - Vigmora zālē (kur ir bijusi rezidences māksliniece), BBC Promenādes koncertos, Amsterdamas Concertgebouw, Vīnes Konzerthaus, Ņujorkas Linkolna centrā un Kārnegija zālē, un daudzās citās prestižās koncertzālēs.

 "Alises Kūtas balss ir pašsaprotami skaista, bet, kas vēl svarīgāk – tāda, kas saviļņo līdz pašiem sirds dziļumiem," raksta  laikraksts The Telegraph.

Tiešsaistē piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentes Annija Kristiāna Ādamsone (doc. A. Jankavas klase/koncertmeistars J. Žvikovs) un izpildīs I. Stravinska Annas āriju no operas Izvirtības hronika un G. F. Hendeļa Almirēnas āriju no operas Rinaldo, Diāna Bistere (doc. A.Rūrānes klase/koncertmeistare V. Rinkule), izpildot Ž. Masnē Šarlotes vēstules ainu Verter, Verter! no operas Verters un K. Sensānsa Dalilas āriju Printemps qui commence... no operas Samsons un Dalila.

Tāpat arī meistarklasē piedalīsies Jana Lute (doc. K. Norveļa klase/koncertmeistare L. Tīrele) un izpildīs Ž. Masnē Sofijas āriju Du gai soleil no operas Verters un G. Doniceti Norīnas kavatīnu Quel guardo, il cavaliere no operas Dons Paskvāle, kā arī noslēgumā Līga Anševica (doc. K. Gailītes klase/koncertmeistars E. Tomševics), izpildot Ž. Bizē Leilas āriju Me voilà seule no operas Pērļu zvejnieki un R. Šūmaņa Veltījumu, op. 25 nr. 1.

Šosezon notikušas meistarklases kopā ar Karaliskā Concertgebouworkest orķestra vadošajiem mūziķiem Omāru Tomasoni (trompete), Dominiku Seldis (kontrabass) un Gregoru Horšu (čells), kā arī Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra mūziķa Lionela Kotē (čells), franču vijolnieka Reno Kapisona un baritona Bendžamina Apla vadībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja