Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šogad Zelta mikrofons'23 ceremoniju Ķīpsalas izstāžu hallē klātienē varēs vērot arī skatītāji

Jau 18. februārī Ķīpsalas izstāžu hallē notiks viens no svarīgākajiem notikumiem Latvijas mūzikas industrijā - Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons'23 ceremonija. Šogad ceremoniju klātienē varēs vērot arī skatītāji.

Zelta mikrofons'23 ceremonijas koncertā uzstāsies: Dons, Instrumenti, Citi zēni, Astro'n'out, Dzelzs vilks, Dagamba, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Tautumeitas, rolands če, Finķis, Ozols un citi. Janvārī pakāpeniski tiks atklāta visa programma.

Ceremonijā mākslinieki saņems metālmākslinieka Armanda Jēkabsona veidotās Zelta mikrofons'23 statuetes un arī graffiti mākslinieka KIWIE radītu NFT jeb digitālo kriptomākslu par 2022. gadā radītajiem ierakstiem.

Balvu apzeltīšanai tiks izmantoti arī otrreizējās pārstrādes zelts no akcijā Vecais telefons vai Zelta Mikrofons? savāktajiem nolietotajiem mobilajiem telefoniem. Akciju rīko Zelta mikrofons un SIA Zaļā josta sadarbībā ar veikalu tīklu Elvi.*

Jau ziņots, balvai pieteiktie albumi tiek vērtēti 11 žanriskās kategorijās, bet atsevišķas balvas saņem arī Debija, Dziesma, Video, Koncertieraksts un Albuma dizains. No visu albumu kategoriju līderiem žūrija balso par Gada albumu. Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība pasniegs apbalvojumu kategorijā Radio hits radio stacijās visspēlētākajai dziesmai, bet nominācijā Straumētākais ieraksts ar Elektrum tiks apbalvota mūzikas straumēšanas vietnēs visvairāk spēlētākā dziesma vai skaņdarbs. Arī klausītāji var iesaistīties mūzikas vērtēšanas procesā, piedaloties Elvi gada dziesmas balsojumā.

Zelta Mikrofons'23 nominētie ieraksti tiks paziņoti svinīgā pasākumā 12. janvārī. plkst. 11.30. Pasākuma tiešraidi varēs vērot https://play.tv3.lv/ un arī tiešsaistē Zelta mikrofons profilā vietnē Facebook.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja