Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sākusies tiešsaistes balsošana par desmitā jubilejas konkursa Ineses Galantes talanti finālistiem

Noslēgusies prestižā klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Ineses Galantes talanti 2023 pirmā, atlases kārta un ir paziņoti finālisti, informēja balvas rīkotāji.

Konkursa finālā iekļuvuši 28 dalībnieki: 11 vokālisti, 6 pretendenti kategorijā Taustiņinstrumentu spēle, 5 – kategorijā Stīgu instrumentu spēle un 6 izpildītāji, kas pretendē uz uzvaru kategorijā Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu spēle. Jubilejas konkursa finālistu vidū ir talantīgi vokālisti un instrumentālisti no visas Latvijas vecumā no astoņiem līdz 40 gadiem.

Konkursa organizatori – Ineses Galantes fonds sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzējiem un ar labdarības fonda Nākotnes atbalsta fonds atbalstu aicina visus Latvijas iedzīvotājus un skatītājus no ārvalstīm atbalstīt jaunos izpildītājus: atvērt oficiālo vietni http://inesesgalantestalanti.lv/tautas-balsojums-2023/ un nobalsot par labāko priekšnesumu.

Skatītāju balsošana turpināsies līdz konkursa finālam un noteiks uzvarētāju nominācijā Publikas simpātija. Balvu nodrošina tūrisma operators ITAKA Latvija.

Jubilejas konkursa Ineses Galante talanti žūrijā darbojas kontrtenors Sergejs Jēgers; mūzikas pedagoģe Dagnija Staķe; komponists, diriģents, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas Orķestra diriģēšanas katedras vadītājs, profesors Andris Vecumnieks; Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece, asociētā profesore, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas Stīgu instrumentu katedras vadītāja Terēze Zīberte – Ījaba; Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas direktors, saksofonists Ainārs Šablovskis; pianists, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas Klavieru katedras asociētais profesors Toms Ostrovskis, kā arī jaunais žūrijas loceklis – čellists, grupas Dagamba dalībnieks Valters Pūce. Žūrijas priekšsēdētāja – konkursa patronese, Trīszvaigžņu ordeņa kavaliere, operdziedātāja Inese Galante.

Konkursa fināls un laureātu apbalvošana notiks 26.novembrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja