Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Sākusies pieteikšanās festivāla Rīgas ritmi meistarklasēm

Sākusies pieteikšanās festivāla Rīgas ritmi 2012 meistarklasēm, kas norisināsies no 4. līdz 7. jūlijam.Nodarbības vadīs pasaulē atzīti, izcili mūziķi un pedagogi, sniedzot jaunajiem talantiem iespēju gūt jaunas teorētiskas un praktiskas zināšanas, stāsta Rīgas ritmu preses sekretāre Lelde Zaķe.Meistarklašu dalībniekiem nav noteikts vecuma ierobežojums.

Tās paredzētas interesentiem ar dažādu līmeņu pieredzi - iesācējiem, amatieriem, profesionāļiem. Iepriekšējā muzikālā pieredze ir vēlama, taču nav obligāta. Pieteikšanās meistarklasēm norit līdz 30. jūnijam.Vokālās un vokālo ansambļu meistarklases pasniegs džeza dziedātāja, komponiste, dziesmu teksta autore Dominika Īda no ASV. Viņa ir viena no pieprasītākajām vokālajām pedagoģēm, un pasniedz vokālās nodarbības prestižajā _New England _konservatorijā ASV.

Antonio Čaka (Itālija, ASV) vadībā meistarklašu apmeklētāji varēs papildināt savas zināšanās džeza klavieru apguvē un mūzikas menedžmentā. Antonio Čaka ir izcils pianists, kura blūza, bībopa un gospeļu apvienojums ir izveidojis viņam vien raksturīgu kompozīciju skanējumu. Šobrīd viņš darbojas kā pasniedzējs Džuliarda skolā Ņujorkā.

Nils Vograms (Vācija) vadīs trombona un džeza ansambļa meistarklases. Viņš ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes trombonistiem Eiropā, kurš ļoti dabīgā veidā savieno tādus mūzikas stilus kā bībopu, džezu, fanku un moderno mūziku. Strādā par pasniedzēju Lucernas Mūzikas konservatorijā Šveicē.

Mūziķis, kas jau no 70. gadiem tiek uzskatīts par vienu no pasaules dižākajiem basģitāristiem, Viktors Bailijs (ASV) pasniegs basģitāras meistarklases. Viņš ir izdevis trīs basģitārista solo albumus, kuros atklājas viņa komponista, aranžētāja, taustiņinstrumentālista, bundzinieka un arī dziedātāja talants.

Grupas Astillero (Argentīna) vadībā būs iespēja apgūt moderno tango un urban tango stilu. Izmantojot klasiskos tango instrumentus – vijoli, čellu, basu, klavieres, kā arī divas bandoneones, - grupa Astillero izveido oriģinālas kompozīcijas ar gluži jaunu tango izpratni, ietverot mūsdienu pilsētas džungļu noskaņu.

Meistarklases ir viens no festivāla Rīgas ritmi stūrakmeņiem un tiek organizētas jau divpadsmito gadu ar mērķi paplašināt studentu izpratni par mūziku, apgūstot mūsdienu mūzikas stilu īpatnības.

Vairāk informācijas par reģistrēšanos un meistarklašu nodarbībām meklēt festivāla mājas lapā www.rigasritmi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja