Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sākas septītā dziesmu rakstīšanas nometnes RIGaLIVE sesija

Pirmdien, 13. septembrī, sākusies dziesmu rakstīšanas nometnes RIGaLIVE septītā sesija. Arī šogad nometnē piedalās tikai pašmāju mūziķi un producenti, lai nodotos kopīgam mērķim – radītu potenciālu radio hitu.

“RIGaLIVE” septītā sesija, kā ierasts, norisināsies trīs dienas, šoreiz no 13. – 15. septembrim. Pirmajā dienā notiek dalībnieku iepazīšanās, kā arī vairākas lekcijas un meistarklases ar pašmāju mūzikas nozares profesionāļiem – mūziķi un komponistu Edgaru Šubrovski, kā arī “Warner Music Baltics” Latvijas pārstāvi un mūzikas menedžmenta konsultanti Inesi Saulāju-Dobeli. Pirmajā dienā dalībniekiem organizēta arī informatīvi izglītojoša meistarklase ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) ekspertēm Agati Silovu un Lienu Grīnu. Nometnes otrajā un trešajā dienā dalībnieki tiek sadalīti komandās tā, lai katrā būtu dziesmu autors, izpildītājs un producents. Šādā sastāvā komandas strādās visas dienas garumā, radot jaunu skaņdarbu un vakarā to jau prezentējot ne vien pārējiem dalībniekiem, bet arī mūzikas industrijas ekspertiem, kuri vērtēs radītā singla potenciālu, formātu un šī brīža aktualitāti. Interesanti ir tas, ka katru dienu komandas tiek izveidotas no jauna, tādējādi sniedzot iespēju sastrādāties dažādiem cilvēkiem un gūt aizvien jaunu pieredzi. Viens no “RIGaLIVE” mērķiem ir tādu skaņdarbu radīšana, kas spētu uzrunāt vidējo klausītāju, un kam ir potenciāls nokļūt radio apritē un mūzikas atskaņošanas topos.

Mūziķe Būū (īstajā vārdā Ilze Fārte), kura nesen pievērsusies savai solo karjerai un ar savām dziesmām jau iekļuvusi radio rotācijās, par savu “RIGaLIVE” gūto pieredzi saka: “Mani lielākie ieguvumi bija, pirmkārt, pārbaudīt praksē, kā laika limits palīdz nonākt pie taustāma rezultāta arī radošā darbā. Turpinu līdzīgu pieeju izmantot arī ikdienā darbojoties. Otrkārt,  kontakti un, treškārt, gandarījums par  uzrakstītās dziesmas panākumiem.”

“Covid ir viesis savas izmaiņas arī nometnes norisē. Šī ir jau otrā sesija, kurā piedalās tikai pašmāju mūziķi un producenti. Priecē tas, ka, neraugoties uz šo situāciju, ārzemnieki tāpat izrāda interesi un jautā, kad varētu būt nākamā iespēja atkal piedalīties arī mūziķiem no citām valstīm. Liels prieks arī par to, ka saņemam aizvien vairāk pieteikumu uz “RIGaLIVE”. Piesakās ne tikai jaunie censoņi, bet arī savu vārdu pašmāju mūzikā jau pierādījuši un populāri mākslinieki, kas, manuprāt, parāda nometnes plašo spektru un nozīmīgumu. Kā arī priecājos par to, ka dalībnieki piesakās atkārtoti arī uz nākamajām nometnēm, kas ir teju kā kompliments, jo var just, ka viņam šeit ir paticis,” stāsta “RIGaLIVE” organizatore Agnese Cimuška-Rekke.

Vairākas no iepriekšējās “RIGaLIVE” sesijās tapušajām dziesmām nokļuvušas regulārā radio rotācijā, tāpat arī pieteiktas dalībai dziesmu autoru un izpildītāju konkursā “Supernova”.  Līdz šim nometnēs piedalījušies arī daudzi Latvijā jau zināmi mākslinieki, piemēram, Dons, Aija Andrejeva, Aminata, Markus Riva, Samanta Tīna, Jānis Aišpurs, Samanta Berezina, Kārlis Būmeisters un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja