Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Doma kora skolas jauktā kora un aktiera Kaspara Znotiņa koncerts Amao Omi

Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, diriģents Jurģis Cābulis un aktieris Kaspars Znotiņš aicina uz koncertu Amao Omi jeb Bezjēdzīgais karš 3. septembrī plkst. 20 Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā, lai caur mūzikas un literāro lasījumu sintēzi sniegtu iespēju kaut uz brīdi apstāties, aizmirst ikdienas rūpes un apdomāt to, kas bijis aktuāls kā pirms simts gadiem, tā joprojām – mīlestība, miers, gaisma un savstarpējs atbalsts, informēja Rīgas Doma kora skolas jauktā kora pārstāve Aleksandra Āboliņa.

Koncerta programmā iekļauti trīs izcili komponisti – vēstneši. Pētera Vaska trauslo un dzidro mūziku pretstatīs komponista laika un domu biedra gruzīņu skaņraža Gija Kančeli un latviešu komponista Jēkaba Jančevska skaņdarbi.

Gija Kančeli Amao Omi jeb Bezjēdzīgais karš būs koncerta centrālais opuss, caur kura vēstījumu veidoti programmas saturiskie atzari – bezjēdzība un nozīme, karš un miers, mīlestība un gaisma.

Koncertprogrammu papildinās saturiskajiem atzariem atbilstoši literārie darbi, ko savā interpretācijā un vēstījumā atklās Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš.

Skaņdarba Bezjēdzīgais karš tēmas caurvīs fragmenti no Nobela prēmijas laureātes baltkrievu rakstnieces Svetlanas Aleksijevičas dokumentālās literatūras par Afganistānas karu Cinka zēni. Šajā karā 80. gados karoja arī latviešu zēni, kuri nupat vēl bija vidusskolēni – tādi paši jaunieši kā Rīgas Doma kora skolas jauktā kora dziedātāji.

"Pārdzīvojot dzīves izaicinājumus un sāpīgus brīžus, mēs spējam paraudzīties uz laiku, kad tūkstošiem Latvijas jauniešu bija jāpieņem patiešām traģiski likteņa triecieni. Tādejādi ir iespējams saprast šī brīža grūtību mērogu. Tomēr izvēlētās literatūras izvēles mērķis nebūt nav šausmināt, bet gluži otrādi – dot iespēju paraudzīties uz stihiju no droša attāluma. Iecerētais nodoms ir pieminēt šo traģisko un jau aizmirsto lappusi nesenā vēsturē. Un meklēt atbildi," norāda koncerta organizatori.

Koncertprogramma sāksies ar Pētera Vaska Mīlas dziesmu ciklu un noslēgsies ar Klusuma augli. Mīla un klusums – varbūt tā ir vienīgā iespējamā atbilde bezjēdzīgam karam.

Koncertā līdzās Rīgas Doma kora skolas jauktajam korim, diriģentam Jurģim Cābulim un aktierim Kasparam Znotiņam stāsies izcili Latvijas mūziķi – Rīgas Saksofonu kvartets, perkusionisti Ernests Mediņš un Marta Kauliņa, ērģelniece Kristīne Adamaite un pianiste Ilze Kalniņa.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes tīklā. 

 

 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja