Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rīgas Domā izskanēs barikādēm veltīts koncerts Ar Domu par rītdienu

Atzīmējot 25. gada dienu, kopš Latvijas tauta barikādēs nosargāja valsts neatkarību, šī gada 20. janvārī plkst. 19:00 Rīgas Domā norisināsies koncerts Ar Domu par rītdienu. Koncertā caur iemīļotiem Atmodas laika un mūsdienu skaņdarbiem tiks atzīmēti 1991. gada barikāžu notikumi, kad Latvijas tauta ar ierobežotiem līdzekļiem, bet degsmi par brīvību un drosmi pretojās valsts neatkarības apdraudētājiem un nosargāja ideālus. 

Rīgas Doms ir bijis barikāžu notikumu tiešs liecinieks un nozīmīgs pulcēšanās un palīdzības punkts barikāžu dalībniekiem. Koncertā Doma apmeklētājiem būs iespēja ne vien sajūtās atgriezties 25 gadus atpakaļ, bet caur iedvesmojošo programmu izjust to, kā dēļ mēs ar šiem notikumiem lepojamies vēl šodien.

Koncerta muzikālās programmas autors ir producents Juris Vaivods, pasākuma režisors – Intars Rešetins. Izpildot gan Atmodas, gan mūsdienu populārās dziesmas, koncertā muzicēs tādi Latvijā iemīļoti mākslinieki kā Igo, Renārs Kaupers, Jānis Stībelis, Aija Andrejeva, Goran Gora, Latvijas Radio koris, Elīna un Vestards Šimkus, un daudzi citi spilgti mūziķi. 

"Veidojot koncertprogrammas stāstījumu, centāmies par izejas punktu ņemt mūsu tautas likteņlīnijas, kas savieno pagātni ar tagadni, kas ietekmējušas latviešu tautu, tās tālāko attīstību un virzību uz nākotni. Cienot savu vēsturi, mēs veidojam turpinājumu," ielūdzot uz koncertu, stāsta koncerta režijas autors Intars Rešetins.

Pasākums notiks zīmīgā laikā, kad noslēguma fāzē nonākusi arī projekta Mans Doms veidotās, barikāžu notikumiem veltītās, jaunā Rīgas Doma vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveide. Koncerta tematika un mākslinieciskie risinājumi caur vitrāžas simboliem vēstīs par mums tik nozīmīgajiem 1991. gada notikumiem, nododot pozitīvu un iedvesmojošu ziņu skatītājiem gan klātienē, gan Latvijas Televīzijas pārraidē, kas būs skatāma 20. janvārī plkst. 21:20. Ieeja koncertā ir bez maksas, ierobežotā vietu skaita dēļ apmeklētāji aicināti ierasties savlaicīgi. Ieeja atvērta no plkst. 18:00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja