Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgā uzstāsies vokālie brīnumdari Naturally 7

Festivālā _Rīgas ritmi _27. aprīlī Kongresu namā uzstāsies vokālā a cappella grupa  Naturally 7 no ASV, pavēstīja festivāla pārstāve Lelde Zaķe

Naturally 7 ir grupa, kuras skanējumā apvienota gan harmoniska dziedāšana, gan bītbokss, gan apbrīnojami precīza mūzikas instrumentu imitācija. Viņu balsis aptver un virtuozi atveido visdažādāko mūzikas instrumentu spektru – sākot ar muzikāli neaizstājamo trompeti un beidzot ar pilnu bungu komplektu. Šo tehniku viņi paši sauc par "vokālo spēli" – tā ir māksla radīt instrumentālu mūziku ar balss palīdzību. Šie septiņi "balss instrumenti" ir spēruši ievērojamu soli bītboksa attīstībā un izveidojuši paši savu mazo orķestri.

Noteicošais brīdis grupas dzīvē pienāca 2007. gada rudenī, kad, pakāpeniski gūstot panākumus Eiropā, Naturally 7 pēkšņi tika ierauti notikumu virpulī, kas pavēra tiem ceļu uz pasaules mēroga skatuvēm, sniedzot koncertus miljoniem skatītāju. Būdami īpašie viesi slavenā dziedātāja Michael Bublé turnejā, Naturally 7 tika sagaidīti ar skaļām ovācijām ne tikai Eiropā un Apvienotajā Karalistē, bet arī Kanādā, Austrālijā un Savienotajās Valstīs.

Turpmāk grupas panākumi bira kā no pārpilnības raga  - uzstāšanās  pārpildītajā Londonas klubā Pigalle, kur vienuviet bija sastopamas tādas slavenas personības kā grupas Coldplay līderis Kriss Mārtins un leģendārais mūziķis, producents Braiens Īno, sekoja darbs ierakstu studijā pie Coldpay un Īno. Pēc viesošanās Anglijā grupa devās uz Kaliforniju, kur uzstājās prestižajā TED (Technology, Entertainment, Design) konferencē, atstājot uz publiku pozitīvu iespaidu.

Pastāvēšanas laikā grupa ir ierakstījusi vairākus albumus - Non Fiction (2000), What Is It (2003), Christmas …It’s A Love Story (2004) and Ready II Fly (2006).

Vairāk informācijas meklējiet: www.rigasritmi.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja