Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Radošajā kvartālā Provodņiks notiks Uģa Prauliņa skaņdarba Oratio. Urban prayer pirmatskaņojums

Radošajā kvartālā Provodņiks (Ganību dambis 63, Rīga) 14. decembrī pulksten 20.30 Latvijas Universitātes kamerkoris Decoro atskaņos mūziku no tradicionāliem Ziemassvētkiem līdz ziemīgām apcerēm. Šī būs unikāla koncerta pieredze, jo pirmo reizi koris uzstāsies vēsturiskās Provodņika ēkas vērienīgajā 5.stāva hallē, kur arī notiks komponista Uģa Prauliņa skaņdarba Oratio. Urban prayer pirmatskaņojums.

Radošajā kvartālā Provodņiks, kas reiz bija viena no pasaulē lielākajām gumijas izstrādājumu ražotnēm, pirmo reizi notiks kora koncerts Ziemassvētku noskaņās. Koncertā piedalīsies Latvijas Universitātes kamerkoris Decoro. Kori vada diriģenti Pēteris un Kristiāna Vaickovski, kormeistari Jānis Kurševs un Elijs Rudovics. Kora dalībnieki ir Latvijas Universitātes un citu augstskolu studenti un absolventi.

14. decembrī kamerkoris Decoro izpildīs dziesmas no seniem laikiem līdz mūsdienām un īpašs notikums būs komponista Uģa Prauliņa skaņdarba Oratio. Urban prayer pirmatskaņojums. Skaņdarbs ir lūgšana par bezpajumtniekiem gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē. Komponists Uģis Prauliņš par darbu saka: "Tā ir ielas un dzīves pabērnu, izstumto lūgšana. Tās ir ilgas un tiecība pēc labākas dzīves, par izraušanos gan no personiskām atkarībām, gan no tām, kuras ir bezpajumtnieku ikdiena jeb likumi. Šī lūgšana ir tāda pēkšņa apgaismība, "svešam" ieejot siltā dievnamā, kur ir miers, svecītes, klusa mūzika, kur neskan skarbi vārdi un dvēseles disharmonija tiek nomierināta. Ziemassvētkos es novēlu atslēgties un atvērties brīnumam, kurš pavisam nemanot var palīdzēt mums dzīves pārmijās nokļūt uz pareizajām – mīlestības sliedēm.".

Radošā kvartāla pārstāvji aicina arī pirms koncerta doties eksursijās gida vadībā pa vēsturisko Provodņika ēku. Gida pavadībā tiks izstaigāta ēka un iepazīta gan Provodņika vēsture, gan šodienas aktualitātes kvartālā. Ekskursiju noslēgumā, plašajā 5.stāva hallē, kas ir aptuveni 200 m gara, sveču gaismā notiks LU kamerkora Decoro īsformāta koncerts. Biļetes uz eksursijām un koncertu var iegādāties aula.lv.

Pasākuma apmeklētāji ir aicināti saģērbties silti. Vairāk info par pasākumu var uzzināt Provodņika Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja