Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Publicēta pirmā dziesma no Jāņa Lūsēna mūzikla Zvaigznes bērns

Jau ziņots, ka 14. novembrī pie skatītājiem dosies jauns Jāņa Lūsēna un Kārļa Vērdiņa mūzikls visai ģimenei Zvaigznes bērns. Klausītāju vērtējumam tiek nodota mūzikla pirmā dziesma - Mans avots. Šī dziesma ir kā vadmotīvs visai sižeta līnijai un to izpilda galvenās lomas atveidotāji Patriks Tabaks un Markuss Rūtentāls.

Darbs veidots pēc Oskara Vailda pasakas motīviem un blakus zināmiem mūziķiem tajā piedalās arī Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi. 

Kā atzīmē uzveduma režisors Mārtiņš Kagainis, galvenās lomas atveidotāji Patriks Tabaks un Markuss Rūtentāls ir ļoti talantīgi un katrs no viņiem izrādē ienesīs savu, atšķirīgu un svaigu tēla interpretējumu. Ritot aktīvam mēģinājumu procesam, vērojams tas unikālais brīdis, kā pavisam jaunās paaudzes mākslinieki, darbojoties kopā ar tādām skatuves leģendām kā Uģis Roze, Kristīne Zadovska, Zigfrids Muktupāvels, kļūst līdzvērtīgi partneri un rada enerģētiski jauneklīgu un jaudīgu uzvedumu.

Dziesmas Mans avots izpildītāji ir Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi, un lai arī tikai 17 un 18 gadus jauni, abi puiši jau guvuši ievērojamu muzikālo pieredzi. Patriks Tabaks ir piedalījies vairākos LNO iestudējumos un tagad uzsācis solo karjeru - pats sarakstījis, producējis un drīzumā laidīs klajā pirmo albumu Lost My Mind. Savukārt Markuss Rūtentāls operas iestudējumos piedalījies zēnu kora sastāvā, sadarbojies ar Raimondu Petrauski, spēlējis Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes atjaunotajā koncertuzvedumā Kaupēn, mans mīļais un mūziklā jauniešiem Rent.

Jauno mūziklu Zvaigznes bērns veido spēcīga radošā komanda - komponists Jānis Lūsēns, dzejnieks Kārlis Vērdiņš, režisors Mārtiņš Kagainis, horeogrāfe Egija Abaroviča, vokālā pedagoģe Annija Putniņa, bet scenogrāfiju un kostīmus rada  mākslinieču apvienība Grāfienes. Izrādi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu veido Producentu grupa 7. 

Lomās iejutīsies Zigfrīds Muktupāvels, Kristīne Zadovska, Uģis Roze, Katrīna Dimanta, Annija Putniņa, Edvards Grieze, Toms Kalderauskis, Emīls Gilučs, Toms Kursītis,  Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi un absolventi, kā arī Jāņa Lūsēna instrumentālā grupa.

Zvaigznes bērns ir krāšņs un emocionāls stāsts par cilvēka pieaugšanu un dzīves vērtībām. Tā galvenais varonis meklē atbildi uz jautājumu "kas es esmu?", uzvarot sevī ļaunumu un lepnību, mācoties pazemību un līdzjūtību, atverot sirdi Mīlestībai un iegūstot patiesus draugus un ģimeni.

Mūzikla Zvaigznes bērns pirmizrāde paredzēta 14.novembrī Rīgā, VEF Kultūras pilī. Pēc tam Zvaigznes bērns viesosies arī  Latvijas lielākajās koncertzālēs un kultūras centros – Liepājas koncertzālē Lielais Dzintars (21.11), Valmieras kultūras centrā (26.11), Latgales vēstniecībā Gors (27.11), Vidzemes koncertzālē Cēsis (28.11), Ogres kultūras centrā (3.12), Jelgavas kultūras namā (4.12) un Ventspilī, teātra namā Jūras vārti (5.12).

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu paradīzes kasē, kā arī bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja