Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Paziņotas piecas Latvijas radiostacijās visvairāk spēlētās dziesmas

Apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA) paziņojusi piecas Latvijā radītās dziesmas, kuras šogad pretendē uz Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons kategorijā Radio hits. Tās ir Dejo vientulību, Haosā, Ilgoties man nesanāk, Laime šī un Vasara bez internetiem, informēja balvas projektu vadītāja Ilze Pleša.

Lai noteiktu nominantus, LaIPA apkopojusi datus par dziesmu atskaņojumu Latvijas radiostacijās 2020. gadā. Vērtējot klausītāko radio hitu, vērā ņemtas 10 visvairāk klausītās Latvijas radiostacijas: Radio Skonto, Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Rietumu radio, Radio Star FM, Radio SWH, Radio TEV, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv, Kurzemes Radio un Latgales Radio.

Uz Radio hita balvu pretendē tie ieraksti, kas ierakstīti, reģistrēti un atskaņoti laika posmā no 2019. gada 2. decembra līdz 2020. gada 1. decembrim. Visvairāk reižu atskaņotās dziesmas pēc to skanēšanas biežuma tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem.

Balstoties uz radiostaciju datiem, Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība Zelta mikrofona balvai kategorijā Radio hits izvirzījusi (alfabētiskā secībā): Intara Busuļa, Abonementa orķestra un GG Choir  dziesmu Dejo vientulību, Astro’n’out un Sudden Lights dziesmu Haosā, Dona dziesmu Ilgoties man nesanāk,  Aijas Andrejevas, Agneses Rakovskas un Kristīnes Pāžes dziesmu Laime šī  un Carnival Youth Vasara bez internetiem.

Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore Liena Grīna uzsver, ka šī gada LaIPA pasniegtās balvas – Radio hits – nominantu vērtēšana bija īpaša, jo pērn gan mūzikas industrijas, gan publisko pasākumu un koncertu organizēšanas ziņā pamatīgi iejaucās Covid-19: "Es domāju, ka mūziķi – gan izpildītāji, gan producenti – pērn ir paveikuši varoņdarbu: šādos apstākļos radīt tik daudz labas un kvalitatīvas dziesmas, albumus un pat koncertprogrammas – tas tiešām nav vienkārši," saka Liena Grīna, piebilstot, ka šajā kategorijā, protams, vērtēt ir bijis vieglāk nekā citās Zelta mikrofona kategorijās: "Galu galā mums Radio hita kategorijā ir salīdzinoši tehniski izvērtēšanas kritēriji, bet man ir patiess prieks, ka, vērtējot citas Zelta mikrofona nominācijas, žūrijai bija jāizvērtē prāvs pretendentu skaits, lai noteiktu labākos – tas liecina tikai par vienu: arī Covid-19 ēnā mūsu mūziķi ir bijuši izcili," uzsver LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

No šī gada nominantiem tikai Dons līdz šim ir godināts kā Radio hita laureāts ar dziesmām Signāls, Pāriet bailes, Dieviņš, Pa ceļam un Salauzta sirds. Līdz šim neviens no pārējiem nominantiem nav saņēmis balvu kategorijā Radio hits.

Šī gada Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons laureātus uzzināsim 16. martā, kad jau 25. reizi sadarbībā ar LaIPA un Latvijas Republikas Kultūras ministriju, atbalstītāju Elektrum un partneri Vivus.lv tiks pasniegti Zelta mikrofoni aizvadītā gada izcilākajiem Latvijas mūzikas ierakstiem. Skatītājus priecēs mūziķu priekšnesumi un pirmatskaņojumi. Ceremonijai varēs sekot līdzi kanālā TV3, kā arī portālā tv3play.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja