Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Maijā teātra nams Jūras vārti svinēs 15. jubileju

Trešdien, 15. maijā, plkst. 19.00 vērienīgi tiks svinēta teātra nama Jūras vārti 15 gadu jubileja, īpašā koncertprogrammā parādot to daudzveidīgo un iemīļoto mākslinieku dažādību, kuri šo gadu laikā kāpuši uz šīs skatuves.

Koncertā piedalīsies daudzi populāri mūziķi un dziedošie aktieri no visiem Latvijas teātriem. Jubilejas koncertā uzstāsies Dita Lūriņa, Marija Naumova, Normunds Rutulis, Gints Grāvelis, grupa Citi zēni, Veronika Plotņikova, Ilona Bagele, Artis Robežnieks, Karīna Tatarinova, Edgars Pujāts, Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Ieva Puķe, Elīna Vāne, Ģirts Rāviņš, Baiba Vanaga, Mārtiņš Kanters un citi.

Jūras vārtu jubilejas lielkoncertu veidos producents Aigars Dinsbergs un režisors Valdis Pavlovskis, kuri neslēpj, ka šajā darbā nav trūcis izaicinājumu: “Ja sveikt jubilāru uzaicinātu visus māksliniekus, kuri viesojušies uz šīs viesmīlīgās skatuves, jubileja ievilktos vairāku dienu garumā - tik daudz dažādu žanru kolektīvu un mākslinieku Jūras vārtos saņēmuši ventspilnieku aplausus un ovācijas! Kā to visu apvienot vienā veselumā? Kā šiem dažādajiem mākslas žanriem atrast vienu kopsaucēju? Kā to padarīt interesantu, dinamisku, bet ne nogurdinošu? Vēlamies šo jubilejas koncertu padarīt gana inovatīvu, palūkoties uz aizvadītajiem 15 ar vieglu humora devu, ar sirsnīgu sentimenta nokrāsu un svinīguma gaisotnes caurvītu."

Jūras vārtu 15. dzimšanas dienas lielkoncertā tiks ņemts talkā pat īpašs mākslīgā intelekta rīks – Jubilejas kalendārs. Tas mainīs vizuālos tēlus un runās dažādu populāru aktieru un dziedātāju balsīs, palīdzot mūziķim Mārtiņam Kanteram vadīt šo koncertu. Atraktīvā veidā tas ļaus atskatīties uz teātra nama vēstures spilgtākajiem mirkļiem, kas mīsies ar efektīgiem populāru mākslinieku priekšnesumiem uz skatuves un iepriekš iefilmētiem, īsiem sveicieniem, kas sūtīti no visneiedomājamākajām vietām Latvijā, Eiropā, pasaulē un visā visumā.

Tādējādi tie mākslinieki, kuri nevarēs ierasties uz šo koncertu saspringtā teātra vai koncertu grafika dēļ, būs virtuāli klātesoši un iepriecinās skatītājus. Tas ļaus izveidot gan bagātīgu koncertprogrammu ar visiem labi zināmām un līdzi dziedamām dziesmām, gan parādīt to daudzveidīgo un iemīļoto mākslinieku dažādību, kuri uzstājušies Jūras vārtos šo 15 gadu laikā. Jūras vārtu jubilejas kulminācijā iecerēta “virtuālā kora” apsveikuma dziesma un virtuālā uguņošana.

Biļetes iegādājamas teātra nama Jūras vārti un koncertzālēs Latvija kasēs, kā arī visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja