Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Madonā un Rīgā operas un klasiskās mūzikas pērles diriģēs jaunie

Madonā un Rīgā 2. un 3. martā izskanēs tradicionālie Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskā orķestra koncerti, kurā pie diriģenta pults stāsies JVLMA diriģēšanas studenti, bet Madonā mākslinieku sastāvam pievienosies arī reģiona mūzikas skolu audzēkņi.

JVLMA simfoniskais orķestris ir radījis programmu, kurā skanēs uvertīras no Volfganga Amadeja Mocarta operām Dons Žuans un Burvju flauta, un Karla Marijas fon Vēbera operas Oberons, Johannesa Brāmsa Traģiskā uvertīra, Franča Šūberta Itāļu uvertīra un Šarla Guno Mazā simfonija pūtēju nonetam. Skaņdarbu diriģēs topošie diriģenti Klāvs Borozdins, Jēkabs Krists Kalniņš, Māris Kuģis, Jānis Lapsa, Krišjānis Circenis, Anastasija Gailīte un Edgars Samorodovs.

2. martā plkst. 18.00 programma ar koncerta nosaukumu Plecu plecu pie pleca izskanēs Madonas pilsētas kultūras namā, un tajā JVLMA orķestrim ar papildus repertuāru pievienosies Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas, Cesvaines Mūzikas un mākslas skolas un Ērgļu Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi: jaunā eifonista Jāzepa Mālnieka sniegumā varēs dzirdēt Enriko Tosetti Serenādi, Kristiāns Bružs dziedās Jāņa Lūsēna dziesmu Rīta klusums, bet čellists Eduards Labucis spēlēs Līgas Celmas-Kursietes skaņdarbu Zīlīte, žubīte. Madonas reģiona audzēkņu skaņdarus diriģēs JVLMA profesors, diriģents Viesturs Gailis.

JVLMA koncertu sērija Plecu pie pleca jau kopš 2019. gada sniedz reģionu mūzikas skolu audzēkņiem iespēju gūt praktisku un radošu pieredzi lielā mākslinieciskā kolektīvā Mūzikas akadēmijas mācībspēka vadībā. Ar šo iniciatīvu tiek vairota skolēnu interese par mūziķa profesiju, savukārt JVLMA studentiem tā ir laba koncertprakse un papildinājums pedagoģiskajām iemaņām. Projekts Plecu pie pleca tiek īstenots, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam, tāpēc ieeja koncertā ir bez maksas.

Savukārt 3. martā plkst. 18.00 šī programma bez madoniešu līdzdalības ar nosaukumu Diriģē jaunie izskanēs Rīgā JVLMA Lielajā zālē. Biļetes uz šo koncertu ir pieejamas Biļešu paradīzes kasēs.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja