Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas Simfoniskais orķestris rudens sezonu sāks ar Artura Maskata koncerta pirmatskaņojumu

Liepājas Simfoniskā orķestra 142. koncertsezona iezīmēs jaunu posmu Baltijā senākā simfoniskā orķestra dzīvē – galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja amatā stāsies daudzpusīgais mūziķis Guntis Kuzma. Rudenī orķestrim gaidāmi koncerti ar vairākiem izciliem latviešu solistiem – ērģelnieci Ivetu Apkalnu, flautisti Ditu Krenbergu, pianistiem Reini Zariņu un Andreju Osokinu, kā arī vijolnieku Daniilu Bulajevu.

Savu ceļu kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģents Guntis Kuzma ir nolēmis sākt ar vērienīgā Artura Maskata Trīskāršā koncerta “Bērnības taureņu dejas” pasaules pirmatskaņojumu. 17. septembrī pulksten 18 kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri uz koncertzāles Lielais dzintars skatuves kāps trīs izcili solisti – ērģelniece Iveta Apkalna, flautiste Dita Krenberga un pianists Reinis Zariņš.

Vēl bez Artura Maskata jaundarba sezonas atklāšanas koncertā skanēs arī Jura Karlsona opuss El Cid. Dzīves un nāves dejas, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja 2008. gadā, un Gunta Kuzmas veidota svīta no Sergeja Prokofjeva baleta Romeo un Džuljeta.

14. oktobrī pulksten 19 paredzēta talantīgā, 18 gadus vecā vijolnieka Daniila Bulajeva un Liepājas Simfoniskā orķestra satikšanās uz koncertzāles Lielais dzintars skatuves, kas ir sen gaidīts notikums. 

Iepriekšējo reizi Bulajevs kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri vēju pilsētā muzicēja 2018. gadā, taču vijolnieka meistarība aug ar katru dienu, un kopš šīs tikšanās viņš 2020. gadā tika nominēts Lielajai mūzikas balvai kategorijā Gada jaunais mākslinieks, kā arī piedalījies dažādos mūzikas festivālos daudzās pasaules vietās, iegūstot augstākos novērtējumus arī starptautiskos konkursos. 

Diriģenta Andra Veismaņa vadībā tiks atskaņots Fēliksa Mendelszona Vijoļkoncerts, Volfganga Amadeja Mocarta operas Figaro kāzas uvertīra un Pētera Čaikovska Pirmā simfonija.

Savukārt 3. decembrī pulksten 18 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars Liepājas Simfoniskais orķestris Gunta Kuzmas vadībā koncertēs kopā ar 2008. gada Lielās mūzikas balvas ieguvēju – pianistu Andreju Osokinu,  kas plūcis laurus pasaules nozīmīgākajos pianisma konkursos, tostarp Artura Rubinšteina Starptautiskajā pianistu konkursā Telavivā, Longas-Tibo starptautiskajā konkursā Parīzē, Līdsas Starptautiskajā pianistu konkursā un Karalienes Elizabetes Starptautiskajā pianistu konkursā Briselē. Kritiķu vērtējumā pianistam piemīt "hipnotizējoša personības pievilcība, plaša un ekspresīva skaņu krāsu palete, kā arī neparasti pārliecinoša dažādu mūzikas stilu izjūta".

Koncerta programmā Guntis Kuzma iekļāvis gan Johannesa Brāmsa Pirmo klavierkoncertu, gan arī Antonīna Dvoržāka Astoto simfoniju.

Biļetes, toskait abonementi uz Liepājas Simfoniskā orķestra rudens koncertiem, pieejami Biļešu paradīzes tīklā un www.bilesuparadize.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja