Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas simfoniskā orķestra koncertciklu Simfonija tuvāk noslēgs Čaikovska mūzika

Ar Pētera Čaikovska Ceturto jeb Liktens simfoniju 9. aprīlī noslēgsies Liepājas simfoniskā orķestra tiešsaistes koncertcikls Simfonija tuvāk, kas ar katru pārraidi pulcē arvien vairāk skatītāju. Bezmaksas tiešraide no Liepājas koncertzāles Lielais dzintars gaidāma pulksten 19, informēja koncertzāles pārstāvji.

Krievu mūzikas ģēnijs Pēteris Čaikovskis ir viens no visu laiku izcilākajiem melodiķiem, un viņa Ceturtā simfonija, kas nereti tiek dēvēta par Liktens simfoniju, ne tikai mūzikas mīļotājiem, bet arī pašam komponistam šķiet izcils darbs, pat labākais no visa, ko viņš ir radījis. Tas ir skaņdarbs, kur traģika un melanholija pārtop dzīvi apliecinošā uzvarā.

"Ieklausieties komponista stāstā, bet sadzirdiet arī katrs savu stāstu!" Pie Liepājas simfoniskā orķestra diriģenta pults šoreiz stāsies erudītais profesors Andris Vecumnieks, un tāds ir viņa aicinājums klausītājiem, piedzīvojot šo brīnumskaisto mūziku.

Koncertcikls Simfonija tuvāk ir radīts, lai klausītājus iepazīstinātu ar pasaules simfoniskā repertuāra stūrakmeņiem – skaistām, klasiskām simfonijām, kas būtu jāzina ikvienam. Pirms simfonijas atskaņošanas mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis un koncertprogrammas diriģents kopīgi atklāj simfonijas tapšanas laika kontekstu un šedevra uzbūves detaļas, savukārt pēc simfonijas atskaņojuma koncertzāles Lielais dzintars vadītāja Timura Tomsona vadītā sarunā ar sava mūzikas piedzīvojuma iespaidiem dalās Liepājas simfoniskā orķestra īpaši aicināti pastāvīgie klausītāji, kurus pazīstam kā neiztrūkstošus viesus orķestra koncertos.

Pirmajā tikšanās reizē klausītāji varēja baudīt populāro klasicisma laika šedevru – Volfganga Amadeja Mocarta 40. simfoniju, ko Liepājas simfoniskais orķestris atskaņoja diriģenta Gunta Kuzmas vadībā. Otrā bija reize, kad orķestris diriģenta Normunda Šnē vadībā ieveda klausītājus somu komponista Žana Sibēliusa brīnumainajā mūzikas pasaulē, atskaņojot viņa neparastā spēka un enerģijas pilno Trešo simfoniju. Savukārt cikla trešajā koncertā maestro Gintars Rinkevičs sajūsmināja publiku ar Antonīna Dvoržāka Devītās simfonijas No Jaunās pasaules lasījumu. Tagad visi šie koncertieraksti par nelielu samaksu ir pieejami biļešu tirdzniecības vietnē Biļešu paradīze. 

9. aprīlī interneta tiešraidē koncertu bez maksas varēs vērot gan Liepājas simfoniskā orķestra mājaslapas www.liepajassimfoniskais.lv videogalerijā, gan orķestra Facebook lapā. Pēc bezmaksas tiešraides visi ieraksti būs pieejami Biļešu paradīze vietnē par maksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja