Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājā uzstāsies austrāliešu folkroka dziedātājs Kaurna Kronins

Sestdien, 6. augustā, Liepājā, Beberliņu atpūtas parkā savas Eiropas turnejas ietvaros koncertu sniegs pasaulē atzītais mūsdienu folka mūzikas žanra pārstāvis Kaurna Kronins (Kaurna Cronin) no Austrālijas, kas nupat klajā laidis savu astoto studijas albumu Harsh Beauty, informēja koncerta rīkotāji.

Žurnāls Out Now Magazine Kroninu sauc par "īstu mūsdienu folka spēku, izcilu mākslinieku un pasaulē atzītu izpildītāju", savukārt Australian Musician par viņu raksta, "Kā visi labākie dziesminieki, Kaurna ir gan dedzīgs dzīves vērotājs, gan lielisks stāstnieks."

Kaurna Kronins silda klausītāju sirdis visā pasaulē ar dzīvo mūziku, kuras saknes meklējamas folka akustiskajā izcelsmē. Kronins ir valdzinošs izklaidētājs, kurš vienmēr cenšas virzīt folka žanru jaunos augstumos un ar savu neparasto muzicēšanas stilu jau daudzus gadus turpina sajūsmināt auditoriju un pārsteigt kritiķus. Viņam padodas inteliģenti un sirsnīgi dziesmu teksti tautas trubadūru tradīcijās.

Kroninam ir piešķirta Folk Alliance Australia Gada mākslinieka balva, Australian Folk Music Awards balva kategorijā Labākais solo mākslinieks, prestižā APRA-AMCOS Emily Burrows Award balva, Fowlers Live Music Awards Labākā akustiskā mākslinieka balva, ARBA Roots gada albuma balva, kā arī South Australian Music Awards Dzīvās mūzikas balva.

Ar vairāk nekā 600 sniegtajiem koncertiem Eiropā Kronina unikālais folkmūzikas sajaukums un aizkustinošie priekšnesumi ir savaldzinājuši skatītājus visā Eiropā un Austrālijā. Šis klejojošais stāstnieks atrodas jaunas Austrālijas folka mākslinieku paaudzes smailē, no jauna iztēlojot un attīstot veidu, kādā dalīties mūzikā, rakstīt to un baudīt visā pasaulē.

Reizē ar nupat klajā laisto albumu Harsh Beauty, kurā Kronins izveidojis sulīgu un emocionālu skaņu ainavu dziļi stilīgām dziesmām, ko caurstrāvo bagātīga Austrālijas tēlainība un pasaulīgi stāsti, viņš dodas plašā Eiropas turnejā, kuras ietvaros ar savu grupu koncertē arī Vācijā, Zviedrijā, Igaunijā, Polijā, Dānijā un Somijā. Skaniskais un liriskais briedums, ko viņš ar smagu darbu sasniedzis ilggadēju turneju laikā, izpaužas arī šajā paša producētajā un ierakstītajā skaņu ierakstā, demonstrējot to, kā dēļ Kroninu uzskata par vienu no mūsdienu folka mūzikas līderiem.

Koncerta rīkotāji atgādina, ka Beberliņu atpūtas parkā BB wakepark Liepājā jau 9 reizi norisināsies BB Summer Jam – ikgadējās kabeļveikborda sacensības ar brīvdabas koncertiem kulminācijā. Turklāt pasākums ir baudāms bez maksas.

BB Summer Jam muzikālā daļa sāksies pulksten 19 ar Kaurna Kronina uzstāšanos, ko turpinās Lietuvā dzimušā un Mali uzaugušā mūziķa un producenta, savulaik tik populārās grupas Skamp dibinātāja Viktora Diavaras jaunākais projekts Afrodelic, kas publiku piesaista ar intriģējošu afrikāņu mūzikas un elektronisko ritmu sajaukumu, bet vakaru noslēgs DJ NINAS ELEKTRICHKAS un DJ KIRHAS elektroniskās mūzikas ritmi. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja