Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijas Radio 1. studijā uzstāsies amerikāņu saksofonists Gregs Osbijs ar trio Vein

4. novembrī plkst. 19 Latvijas Radio 1. studijā uzstāsies amerikāņu saksofonists Gregs Osbijs ar eksperimentālo trio Vein, informēja festivāla _Rīgas ritmi _pārstāve Lelde Zaķe.

Gregs Osbijs tiek dēvēts par vienu no šīs paaudzes labākajiem saksofonistiem. Viņš ar sev raksturīgo, moderno muzicēšanas stilu jau vairāk nekā 20 gadus pelnīti saņēmis kritiķu un klausītāju uzslavas.

Mūziķis prasmīgi manevrē starp liriskām, ritmiskām un harmoniskām kompozīcijām, veidojot neparastu un neaizmirstamu skanējumu. Osbijs četrus gadus pēc kārtas (2000.-2004.) saņēmis Džeza žurnālistu asociācijas balvu kā labākais alta saksofonists. Prestižā Blue Note Records paspārnē izdevis 15 albumus, līdz 2007. gadā dibinājis pats savu ierakstu kompāniju Inner Circle Music.

Paralēli aktīvai muzikālajai karjerai Gregs Osbijs daudz laika velta izglītojošām aktivitātēm. Viņš ir bijis pasniedzējs Baltimoras un Filadelfijas mūzikas universitāšu un Bērklija mūzikas koledžas džeza programmās, vadījis meistarklases un lekcijas prestižākajās pasaules mūzikas augstskolās, to vidū – arī Hārvardas universitātē.

Vein ir trio no Šveices, ko raksturo muzikālā mijiedarbība starp piano, basu un sitaminstrumentiem. Tā mūziķus vieno interese un vēlme eksperimentēt. Trio spēlē pašu komponētu mūziku un šādā sastāvā ir izdevuši jau trīs ierakstus.

Kopš trio pirmsākumiem Vein sadarbojies ar dažādiem viesmāksliniekiem, tādējādi veidojot jaunus un muzikāli aizraujošus projektus. Saksofonists Gregs Osbijs lieliski iederas Vein sastāvā, un, sadarbojoties kopā jau vairākus gadus, kļuvis par šīs apvienības ceturto dalībnieku.

Biļetes nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja