Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Latviešu mūziķis un producents Rick Feds veido jaunu mūzikas programmu prestižajā Bērklija Mūzikas koledžā

Latviešu audiovizuālās mākslas un elektroniskās mūzikas izpildītājs un producents Rick Feds jeb Rihards Fedotovs šā gada jūnijā ar meistarklasēm viesojās vienā no pasaulē populārākajām mūzikas augstskolām – Bērklija Mūzikas koledžā, Bostonā, ASV. Tagad viņš uzsācis jaunu mācību programmu izstrādi šīs prestižās augstskolas elektroniskās mūzikas un arī sitamo instrumentu nodaļai.

Rick Feds šobrīd tiek uzskatīts par vienu pasaulē spēcīgākajiem finger-drumming jeb pirkstu bungošanas spēlētājiem, taču īpaši tiek izcelta viņa tiekšanās tehnoloģisko inovāciju virzienā un spēja ar pirkstiem vienlaikus pārvaldīt visu elektroniskās mūzikas aranžējuma paleti komplektā ar vizualizācijām un gaismu iekārtām. To novērtējušas tādas tehnoloģiju kompānijas kā Ableton, Embodme, Dolby un citas, ar kurām Feds jau izstrādā jaunus instrumentus un skaņas pārvaldīšanas sistēmas, ar kuru palīdzību ikviens interesents varēs nodrošināt progresīva mūzikas izpildījuma iespējas.

Atzinību ASV mūzikas industrijas aprindās Rihards izpelnījās pirms trīs gadiem, kad kopā ar repa mākslinieku Kendriku Lamāru (Kendrick Lamar) un Kanje Vestu (Kanye West) dzīvā izpildījuma producentiem piedalījās kompānijas Ableton rīkotajā paneļdiskusijā par elektroniskās mūzikas nākotni un jaunradi. Tas rezultējās ar to, ka pagājušā gada vasarā viņš kā galvenais mākslinieks uzstājās NAMM šovā Losandželosā, ASV. Šis pasākums tiek uzskatīts par iespaidīgāko šovu mūzikas instrumentu tirdzniecības pasaulē, pulcējot mūzikas, skaņas un pasākumu tehnoloģiju speciālistus un interesentus no daudzām valstīm.

Liels solis mūzikas radīšanas un izpildīšanas progresa virzienā ir pievēršanās arī izglītības sistēmas mainīšanai, ko loģiski saprot arī Bērklija Mūzikas koledžas vadība. Viena no pasaulē populārākajām, prestižākajām un dārgākajām mūzikas augstskolām allaž sekojusi līdzi laikam, jo vienmēr vēlas izveidot pasaulē spēcīgākos un progresīvākos mūziķus. “Pagājušā gada vasarā no šīs augstskolas saņēmu ļoti vienkāršu e-pastu ar vienu teikumu tajā: “We would like to see you at Berklee!” (“Mēs tevi gribētu redzēt Bērklijā!”),” stāsta Rihards. “Ar to tad viss arī sākās. Ar milzu entuziasmu metos iekšā jaunu mācību programmu izstrādē, jo mūzikas izglītība ir jāmaina atbilstoši laikam un iespējām. Šī augstskola veido mūzikas programmas arī citām skolām, tāpēc tieku aicināts iesaistīties arī tajā procesā. Gan kā pedagogs, gan kā mākslinieks.”

Rihards jau pasniedzis meistarklases visā pasaulē interaktīvi pieejamajā Losandželosas mūzikas skolā ICON Collective, inovatīvajā Londonas mūzikas skolā Point Blank un vēl citās. Savulaik viņš izveidoja arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pirmo džeza sitamo instrumentu klasi. Pašlaik Rick Feds atgriezies Latvijā pēc koncerttūres ASV un Vācijā, lai gatavotos koncertam ar leģendāro grupu Jumprava 31. augustā Daugavas stadionā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja