Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Koncertzālē Latvija viesosies orķestris no Vācijas un pianiste Sana Villeruša

Otrdien, 23. jūlijā, plkst. 18.00 koncertzālē Latvija pirmo reizi viesosies Orchester der Musikfreunde Bremen – Brēmenes Mūzikas draugu orķestris – un diriģents Rida Murtada, piedāvājot pavadīt jauku vasaras vakaru Antona Bruknera, Roberta Šūmaņa un Friderika Šopēna mūzikas skaņās.

Orchester der Musikfreunde Bremen un diriģents Rida Murtada koncertzālē Latvija uzstāsies kopā ar latviešu pianisti Sanu Villerušu. Mūziķe kopā ar ģimeni 25 gadus nodzīvoja tieši Vācijā, bet, atgriežoties Latvijā, kā pirmo pieturas punktu izvēlējās Ventspili. Sana Villeruša ar Brēmenes Mūzikas draugu orķestri sadarbojusies arī agrāk, piemēram, šajā pavasarī sniedzot koncertu Brēmenes ievērojamākajā koncertzālē Die Glocke.

Ventspils koncertā Sanu Villerušu kā solisti dzirdēsim Friderika Šopēna Pirmajā klavierkoncerts mi minorā op. 11. Šo skaņdarbu poļu komponists sarakstīja 1831. gadā, bet tā pirmatskaņojums notika Parīzē, gūstot milzu panākumus. Lai gan daļa Šopēna laikabiedru šo mūziku nepieņēma, pārmetot pārāk lielu jutekliskumu, tas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no skaistākajiem romantisma laika darbiem.

Tāpat koncertā varēs baudīt divu citu romantisma laika komponistu darbus. Koncertzālē Latvija izskanēs Antona Bruknera Uvertīra sol minorā WAB 98 un Roberta Šūmaņa Ceturtā simfonija re minorā Op. 1.

Brēmenes Mūzikas draugu orķestrim ir vairāk nekā 100 gadus sena vēsturē – tas dibināts 1922. gadā un vienmēr apvienojis mūziķus, kas ikdienā aizņemti citās profesijās (ar dažiem izņēmumiem). Tas nav traucējis nokomplektēt sastāvu ar visiem klasiskā simfoniskajā orķestrī pārstāvētajiem instrumentiem, regulāri uzstājas koncertzālē Die Glocke un kā solistus piesaistīt daudzus arī starptautiski pazīstamus māksliniekus.

Kopš 2014. gada orķestra diriģents ir Rida Murtada, kurš jau daudzus gadus ir arī regulārs viesdiriģents Nacionālās mūzikas konservatorijas orķestrī Ammānā, Jordānijā. Vācija dzimušais Murtada 2000. gadā kļuva par pirmo arābu izcelsmes diriģentu, kurš strādājis ar Izraēlas orķestriem, bet kopš 2003. gada ir arī Haidna orķestra diriģents Hamburgā.

Biļetes iegādājamas koncertzālēs Latvija kasē un visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Koncerts iekļauts Vasaras vakaru koncertu abonementā, kas ļauj trīs pasākumus – stīgu kvarteta Akilone koncertu O Sole mio, pianistu Žana Batista Dulsē un Aurēlijas Šimkus koncertu, kā arī Orchester der Musikfreunde Bremen un pianistes Sanas Villerušas koncertu – apmeklēt par vēl izdevīgāku cenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja