Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Koncerts LNSO, Mālers un Sinaiskis izskanēs arī Gorā

Sestdien, 12. novembrī, Rēzeknē izskanēs koncertprogramma LNSO, Mālers un Sinaiskis, kur uz Latgales vēstniecības Gors skatuves tiksies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) goda diriģenta Vasilija Sinaiska vadībā un publikas atzītais pianists Andrejs Osokins.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra goda diriģents Vasilijs Sinaiskis ir viens no izcilākajiem galvenajiem diriģentiem LNSO pastāvēšanas laikā. Vasilijs Sinaiskis ir ievērojams operu un simfonisko koncertu diriģents ar plašu pieredzi Eiropas mēroga opernamos un koncertzālēs, kā arī atzīts un pieprasīts diriģēšanas pasniedzējs. Plašāk pazīstams galvenokārt kā krievu, vācu un angļu simfoniskā repertuāra pārzinātājs. Vasilijs Sinaiskis laikraksta Kultūras Diena 2017. gada intervijā Inesei Lūsiņai teicis: "Es ļoti gribētu nodiriģēt simfonisku programmu Rēzeknē, par to jau runājām ar orķestra vadību." Šī diriģenta iecere tiks nodota Rēzeknes klausītājiem jau 12. novembrī koncertprogrammā LNSO, Mālers un Sinaiskis.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā izskanēs latviešu komponista Andra Dzenīša Prelūdija Gaisma, Bendžamina Britena Klavierkoncerts un Gustava Mālera Pirmā simfonija. Gaismas tēlu mūzikā Andris Dzenītis attēlo regulāri un daudzveidīgi, Britena Klavierkoncerts izstaro skaidrību un pārliecību. Savukārt Mālera Pirmā simfonija, kas zināma arī ar nosaukumu Titāns ir žanra zelta virsotne.

Pianists Andrejs Osokins izceļas ar savu daudzpusību – gan kā spilgts un harizmātisks solists lielākajās Eiropas koncertzālēs sadarbībā ar izciliem pasaules orķestriem, gan solo programmās un laikmetīgās mūzikas interpretācijās. Latviešu pianists ir Lielās mūzikas balvas 2008 laureāts, kas plūcis laurus pasaules nozīmīgākajos pianisma konkursos - Artura Rubinšteina Starptautiskajā pianistu konkursā, Līdsas, Longas-Tibo un Karalienes Elizabetes starptautiskajos pianistu konkursos.

Biļetes uz koncertu pieejamas Gora un Biļešu paradīzes kasēs gan klātienē, gan internetā.

Vairāk informācijas: www.latgalesgors.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja