Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Komponists Jānis Lūsēns uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu

Spīķeru koncertzālē 13. oktobrī plkst. 19 Latvijas Radio bigbends (LRBB) aicina uz Jāņa Lūsēna mūzikas koncertu, kurā ar džeza orķestri uzstāsies pats komponists, kā arī dziedātāji Aija Vītoliņa un Zigfrīds Muktupāvels.

Latviešu melodiskais romantiķis, komponists Jānis Lūsēns savām dziesmām izvēlējies filozofiski ietilpīgu dzeju, kas izteic dažādus emocionālos stāvokļus, sajūtas, pieredzes un pārdomas. Koncertā izvēlētas dziesmas ar Austras Skujiņas vārdiem dziedās šarmantā Aija Vītoliņa, bet Ojāra Vācieša cikla melodijas izskanēs samtainās balss īpašnieka Zigfrīda Muktupāvela interpretācijā. Abi dziedātāji satiksies arī citās Lūsēna muzikālajās epizodēs, kas jaunu veidolu iegūs, pateicoties Latvijas Radio bigbendam un Kārlim Vanagam, kas aranžējis programmā iekļautos skaņdarbus.

Jānim Lūsēnam sadarbošanās ar bigbendu ir jauns pavērsiens: "Muzicēšana ar bigbendu ir mana radošā mūža jaunā un nebijusī pieredze. Pateicoties Kārļa Vanaga entuziasmam, sen rakstītas dziesmas no Zodiaka laika, kā arī cikli ar Skujiņas un Vācieša vārdiem, izskanēs jaunos aranžējumos, divu spēcīgu skatuves personību interpretācijā. Gaidu šos koncertus ar lielu nepacietību. Būs vareni!"

Savukārt LRBB mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags atzīst: "Jāņa Lūsēna melodisms un spilgti krāsainā harmoniskā valoda ļauj pilnvērtīgi izmantot bigbenda instrumentācijas dotās iespējas, piešķirot šai mūzikai varbūt pat negaidītas un jaunas nokrāsas."

Latvijas džeza mūzikas vēsturē LRBB ieņem nozīmīgu vietu. Bigbends piedāvā klausītājiem izbaudīt kvalitatīvus džeza mūzikas koncertus un ierakstus, sadarbojoties ne vien ar pašmāju mūziķiem, bet arī pasaules klases māksliniekiem, to vidū – Roberta Gambarini, Kurts Elings, Džodžo Maijers, New York Voices, Rendijs Brekers, Alans Hariss un citi. 2020. gada maijā, LRBB izdevniecības Jersika Records paspārnē izdeva Kārļa Vanaga vinila ierakstu Identitātes. 2021. gads LRBB iesācies radoši ar maestro Raimonda Paula instrumentālo džeza svītu Kārļa Vanaga aranžējumos ieskaņošanu, kā arī gada ierakstu balva Zelta mikrofons kategorijā Labākais džeza, fanka vai soul mūzikas albums.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja