Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jubileja akustiskās ģitāras skaņās. Ģitārists Mārcis Auziņš svinības rīko divos solokoncertos

Vēl nesen klausītāji baudīja dāsnu Mārča Auziņa radošo ražu koncertturnejā Latvijā, bet nu pienācis laiks divos lielos solokoncertos nosvinēt četrdesmito jubileju. Tie notiks 4. februārī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī un 11. februārī plkst. 17.00 Madonas kultūras namā.

"Es ticu, ka mana artava un loma bezgalīgā laika nogrieznī ir muzicēšana, komponēšana un koncertēšana. Mijiedarbība ar klausītāju ir tas, kas mani spēcina, iedvesmo un motivē nekad neapstāties un būt pastāvīgā muzikālās izaugsmes virpulī. Ģitāra mani vienmēr interesējusi kā soloinstruments. Tas ir liels un teju nebeidzams muzikālais izaicinājums," saka Mārcis Auziņš, viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras spēles meistariem Latvijā. Viņa sniegumu raksturo virtuozitāte un perfekcionisms līdz pat sīkākajai detaļai un notij, neko neatstājot nejaušības vai pašplūsmas ziņā, un to ļauj panākt prasīgums pašam pret sevi.

"Jāatzīst, ka agrāk ideja par apaļas jubilejas svinēšanu uz skatuves man nelikās pārāk saistoša, taču, citējot klasiķus, viss plūst, viss mainās. Sagaidot savu 40. jubileju, parādījās iekšēja muzikālā vēlme pēc atskaites punkta. Šogad tas ir materializējies solokoncerta formā, un par to liels prieks," pauž Mārcis Auziņš. Koncerta pirmajā daļā uz skatuves viņš kāps viens pats un līdzās paša radītajām kompozīcijām no trim soloalbumiem izpildīs Latvijā un pasaulē pazīstamu komponistu darbu aranžijas solo ģitārai. Koncerta otrajā daļā Mārcim pievienosies žanriski ļoti dažādi mūziķi un draugi, ar kuriem līdztekus solokarjerai viņš ir sadarbojies ilgus gadus: Raimonds Macats, Raimonds Ozols un Dons.

"Sastādot jubilejas koncertā izpildāmo skaņdarbu sarakstu, soctīklos veicu aptauju, kuri skaņdarbi klausītājiem visvairāk iespiedušies atmiņā no maniem iepriekšējiem solokoncertiem. Izveidojās savdabīgs ģitārmūzikas Top 3. Liels prieks par to, ka divi no šiem skaņdarbiem ir manis paša radīti!" atklāj Mārcis Auziņš. Par godu šim koncertam viņš jau ieskaņojis vairākas jaunas kompozīcijas. Piemēram, The Queen skaņdarba Crazy Little Thing Called Love ģitāras kaverversiju. "Lielākais izaicinājums solo ģitāras žanrā (fingerstyle guitar) ir panākt muzikāli blīvu skanējumu, izmantojot tikai vienu instrumentu, vienlaikus nezaudējot skaņdarba muzikālo un ideoloģisko būtību. Tas prasa daudzas jo daudzas darba stundas, kas aizvadītas tehniskos un radošos mēģinājumos. Tas ir mans ceļš! Solokoncerts ir unikāla pieredze gan klausītājam, gan mūziķim. Tas ir mans lielais dzīves izaicinājums un galvenais vektors manā profesionālajā darbībā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja