Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jau šovakar – Melo-M Vecgada lielkoncerts. Šoreiz līdzās čelliem skanēs arī ukraiņu bandūra un balss

Čellu trio Melo-M atkal aicina uz tradicionālajiem, klausītāju ļoti iecienītajiem Vecgada lielkoncertiem. Šogad, tāpat kā pērn, tie notiks VEF Kultūras pilī, taču šoreiz jau pirms Ziemassvētkiem – šovakar, 21. decembrī, plkst. 17.00 un 20.00.

Melo-M sastāvā Vecgada lielkoncertā kā arvien muzicēs čellisti Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls, pie sitaminstrumentiem būs Miķelis Vīte.

"Mūsu koncertam esam sagatavojuši īpašu programmu, kurā iekļauta gan latviešu, gan ārzemju rokmūzikas klasika – Līvu un Skyforger, Pink Floyd un Coldplay skaņdarbi –, gan fragmenti no manas mūzikas, tostarp tās, ko esmu komponējis Liepājas teātra izrādēm 1984 un Vairāk par dzīvi/Teātris. Jaunums ir īpašs veltījums dziesminiekam Haraldam Sīmanim – pēc daudzu klausītāju lūguma esam sagatavojuši viņa dziesmu Ezers, un mums šķiet, ka šī melodija izcili skan čelliem," atklāj Kārlis Auzāns.

"Melo-M repertuārā ir jau vairāk nekā 150 skaņdarbu, bet koncertā varam nospēlēt, augstākais, 24, tāpēc vienmēr rūpīgi piedomājam pie izvēles un koncerta dramaturģijas, lai darītu to īpašu. Tapis arī muzikāls veltījums Ukrainai, turklāt koncerta īpašā viešņa būs ukraiņu mūziķe Darja Leleko, kura gan dzied, gan spēlē ukraiņu tautas instrumentu bandūru un kura pašreiz dzīvo Rīgā. Bandūra ir strinkšķināms Ukrainas tautas mūzikas instruments, kurš daudzo stīgu dēļ ir radniecīgs arfai un koncertkoklei, bet pēc izskata ir ļoti līdzīgs čellam. Ja to spēlē profesionālis, ir jāizmanto iespēja un jāpiedāvā klausītājiem izbaudīt šo brīnišķīgo skaņu," stāsta Kārlis Auzāns. Viņš zina teikt, ka mūziķus, kuri spēlē bandūru, Ukrainā dēvē par kobzeriem. Līdzīgi Eiropas trubadūriem tie savulaik bija ceļojoši mūziķi, kuri katrā apdzīvotā vietā izdziedāja jaunākās ziņas. "Koncertā Darja Leleko kopā ar mums izpildīs divus skaņdarbus – manu kompozīciju Kopā mēs varam un latviešu tautasdziesmu Tumša nakte, zaļa zāle, kuru Darja dziedās latviski. Šis būs pirmatskaņojums."

K. Auzāns arī uzsver, ka ikgadējais Rīgas Vecgada lielkoncerts ir gada lielākais muzikālais notikums Melo-M muzikālajā dzīvē un jau vismaz desmit gadu skaisti iesakņojusies tradīcija. "Vecgada lielkoncertu mēs spēlējam tikai Rīgā, un tas ir tik īpašs, jo tie mums pašiem ir svētki un ceram arī klausītājiem sagādāt svētku sajūtas. Iesakām nepalaist garām," saka mūziķis. "Un jā, šī būs tā retā reize, kad varēsim atļauties arī paši nosvinēt Ziemassvētkus un Vecgada vakaru kopā ar ģimeni un draugiem, veltīt laiku sev tuvākajiem cilvēkiem."

Biļetes – Biļešu paradīzē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja