Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jānis Lūsēns un Kārlis Vērdiņš radījuši mūziklu Zvaigznes bērns

Novembra vidū pie skatītājiem dosies jauns mūzikls visai ģimenei – ziemas pasaka Zvaigznes bērns, kas veidota pēc Oskara Vailda pasakas motīviem

Zvaigznes bērns ir krāšņs un emocionāls stāsts par cilvēka pieaugšanu un dzīves vērtībām. Galvenais varonis meklē atbildi uz jautājumu "kas es esmu?", uzvarot sevī ļaunumu un lepnību, mācoties pazemību un līdzjūtību, atverot sirdi mīlestībai un iegūstot patiesus draugus un ģimeni.

Mūziklu veido spēcīga radošā komanda – komponists Jānis Lūsēns, dzejnieks Kārlis Vērdiņš, režisors Mārtiņš Kagainis, horeogrāfe Egija Abaroviča, vokālā pedagoģe Annija Putniņa. Scenogrāfiju un kostīmus rada mākslinieču apvienība Grāfienes

Galveno – Zvaigznes bērna – lomu atveidos Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi Patriks Tabaks un Markuss Rūtentāls. Lomās iejutīsies Zigfrīds Muktupāvels, Kristīne Zadovska, Uģis Roze, Katrīna Dimanta, Annija Putniņa, Edvards Grieze, Toms Kalderauskis, Emīls Gilučs, Toms Kursītis, Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi un absolventi, kā arī Jāņa Lūsēna instrumentālā grupa. 

"No bērnībā lasītām Oskara Vailda pasakām visspēcīgāk atmiņā palicis tieši Zvaigznes bērns. Jau ilgāku laiku doma par šī stāsta pãrtapšanu mūziklā man kā komponistam likusies loti saistoša. Tās poētiskā valoda, vide, tēli un galvenā varoņa dzīvesstāsts liekas izteikti krāsains un rosina bagātu iztēli, lai radītu jaunu skatuves darbu," uzsver Jānis Lūsēns.

Mūzikla pirmizrāde paredzēta 14.novembrī VEF Kultūras pilī. Pēc tam Zvaigznes bērns viesosies Latvijas lielākajās koncertzālēs un kultūras centros – Liepājas koncertzālē Lielais dzintars (21.11), Valmieras Kultūras centrā (26.11), Latgales vēstniecībā Gors (27.11), Vidzemes koncertzālē Cēsis (28.11), Ogres Kultūras centrā (3.12), Jelgavas Kultūras namā (4.12) un Ventspils Teātra namā Jūras vārti (5.12). 

Izrādi veido Producentu grupa 7. Biļetes ir nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja