Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izskanēs kamermūzikas koncerti Haidns, Franks, Skuķis

Kultūras centrā Ulbrokas pērle 8. februārī plkst. 19.00 un Cēsu izstāžu namā 16. februārī plkst. 18.00 izskanēs kamermūzikas koncerts Haidns, Franks, Skuķis, informēja koncerta rīkotāja Liene Denisjuka-Straupe.

Kamermūzikas koncerts Haidns, Franks, Skuķis ir līksma satikšanās flautistei Lienei Denisjukai-Straupei, vijolniekiem Paulai Šūmanei un Sandim Šteinbergam, altistei Klintai Klucei, čellistam Ērikam Kiršfeldam un pianistei Kristīnei Paulai ar pagājušā gada diviem brīnišķīgiem jubilāriem, proti, ar Jozefu Haidnu (290) un Sezāru Franku (200).

"Tie aizvien ir svētki, atgriežoties pie abu maestro opusiem," stāsta koncerta veidotāja Liene Denisjuka-Straupe. Koncertprogrammā iekļauta J. Haidna 101. simfonija Remažorā pazīstama arī ar nosaukumu Pulkstenis, kam šajā programmā ir simboliska laika un pārmaiņu nesēja nozīme. Šī simfonija ir devītā no 12 Haidna Londonas simfonijām, par kuras pārlikumu kvintetam (flautai ar stīgu kvartetu) un klavierēm Haidns noslēdza līgumu ar Džonu Pīteru Salomonu 1795. gadā. Šīs simfoniju kamerversijas bija ārkārtīgi pieprasītas XVIII un XIX gs. mijā Anglijā, Vācijā un Austrijā un bieži tika iekļautas salonmūzikas vakaru koncertos.

Nupat divu gadsimtu gadskārta apritēja Sezāram Frankam, kuru šoreiz godināt vēlas flautiste Liene Denisjuka-Straupe, atskaņojumam piedāvājot Lamažora Vijoļsonātes pārlikumu flautai un klavierēm. Vēsture liecina, ka šis opuss ir viens no izcilākajiem šī žanra šedevriem, taču šī pārlikuma pienesums ir flautas tembrālā dažādība un elpas klātbūtne. Šajā opusā notiek dažādu paaudžu satikšanās, proti, autoram Vijoļsonātes tapšanas laikā bija 63 gadi, un šo darbu kā kāzu dāvanu saņēma 28 gadus jaunais vijolnieks Ežēns Izaī.

Pandēmijas periodā (2021) ar VKKF atbalstu ir tapis Armands Skuķa darbs Trīs poētiskas abstrakcijas  (flautai, vijolei, altam, čellam), kam līdz šim nav laimējies būt pirmatskaņotam. Par šī darba tapšanu komponistu uzrunāja flautiste Liene Denisjuka-Straupe.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja