Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Liepājā aizrautīgi izskan Nino Katamadzes solokoncerts

Sestdien, 29. jūlijā, muzikāli spilgtu vakaru Liepājas koncertdārzā Pūt, vējiņi! uzbūra harismātiskā un enerģiskā gruzīnu etnodžeza dziedātāja Nino Katamadze ar grupu Insight, klausītājus aizraujot gan ar neizmērojamām balss spējām, gan patiesu jūtu piepildītām un saviļņojošām oriģināldziesmām.

Koncerta apmeklētājiem – gan tiem, kas mūziķes gaitām seko ilgus gadus, gan pirmreizējiem baudītājiem – bija iespēja pieredzēt Nino Katamadzes pašdēvēto “art jazz”, kurā savienojas džezs, blūzs, rokmūzika, popmūzika, fanks un gruzīnu folkmūzika. Šajā mūzikā savienojas ne tikai dažādi mūzikas žanri, bet tiek veidota cieša sasaiste ar cilvēka dzīves pieredzes filozofiskajiem aspektiem.

Ar savu spilgto, autentisko, sirsnīgo un patieso uzstāšanās manieri Nino Katamadze spēj pārvarēt jebkādu valodas barjeru. Koncertā gruzīnu valodā skanēja gan iemīļoti hiti, gan pārsteidzošas un ugunīgas improvizācijas, taču dziedātāja dziedot ar emocijām dziesmu jēgu atklāja starp rindiņām,  saviļņojot klausītājus.

Uz skatuves Nino muzicēja kopā ar savu ilggadējo grupu “Insight”, kas ne tikai pavadīja dziedātājas balsi, bet izpaudās spilgtos solistu ampluā. Grupas sastāvā – ģitārists Goha Kačeišvili, basģitārists Uča Gugunava un bundzinieks Alesanders Džaparidze. Spēcīgāku džeza impulsu radīšanai grupai pievienojās saksofonists Giorgi Berišvili un pianists Papuna Šarikadze.

Papildu mūzikai dziedātāja klausītājiem ik mirkli padarīja īpašu, vairākas reizes nokāpjot no skatuves skatītāju rindās. Nino apstaigāja katru klausītāju ar dziesmu, aicinot ikvienu dziedāt līdzi un ļauties pozitīvai enerģijas apmaiņai, sajust empātiju, līdzjūtību un prieku. Tieši šī apmaiņa ir viņas galvenā motivācija. Kā viņa iepriekš izteikusies intervijās: “Esmu atradusi sevi mūzikā, jo tieši caur to savai mīļotajai auditorijai varu iedot mazu daļiņu sevis”.

Nino Katamadze dzimusi Adžārijā, Gruzijas dienvidu provincē. Savu dabas doto talantu dziedātāja attīstījusi Batumi Mūzikas institūta Vokālajā nodaļā un citos daudzveidīgos mūzikas projektos. Kopā ar grupu “INSIGHT” Katamadze muzicē jau 24 gadus, sniedzot koncertus visā pasaulē. Šīs sadarbības laikā izdoti seši albumi, kas ir tikpat krāsaini un daudzpusīgi, cik dziedātājas performances: “Black” (2006), “White” (2006), “Blue” (2008), “Red” (2010), “Green” (2011) un “Yellow” (2016).

Katamadze īstenojusi projektus arī ar jauktajiem un vīru koriem, simfoniskajiem orķestriem un ilggadējo skatuves partneri, pianistu un komponistu Nikolozu Račveli. Par savu radošo darbību saņēmusi apbalvojumus, kā “Gada labākā vokāliste”, “Labākā autore-izpildītāja”, balvu par izcilu ieguldījumu Gruzijas mūzikas attīstībā u. c. 2022. gadā dziedātāja dibināja labdarības fondu Ukrainas kara bēgļiem, lai sniegtu atbalstu jaunas dzīves uzsākšanai Gruzijā.

Koncertu “Gruzijas džeza dīva Nino Katamadze & “Insight”” ar Liepājas pašvaldības un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu rīkoja SIA “Lielais Dzintars”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja