Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Foto: Grupa Sigma ar koncertiem Mākslas akadēmijā atklāj jauno albumu Ostinācijas

Trešdien, 25. maijā, norisinājās grupas Sigma koncerts, ar kuru tika pieteikts trešais studijas albums Ostinācijas. Albumā iekļautas 10 jaunas muzikālas kompozīcijas, kurās grupa Sigma daudz eksperimentējusi ar melodijas, ritma un harmoniskās secības atkārtojumiem.

Pie jaunā albuma grupa strādājusi pēdējos četrus gadus, raisot dažādas emocijas - gan vilšanos un sāpes, gan arī mīlestības pilnas sajūtas un jaunu ceļu meklējumus. Šajā albumā grupa Sigma eksperimentējusi ar ostinato principu mūzikā jeb melodijas, ritma un harmoniskās secības atkārtojumiem, tāpēc arī nosaukums izvēlēts Ostinācijas.

"Ja dzejniekiem ir soneti un trioletas, tad Sigmai ir ostinācijas," stāsta grupas mūziķis Jānis Ozoliņš, kurš savā pamatdarbā ir literatūrzinātnieks. 

Jaunajā albumā dziesmā Ir vēsas piedalījusies arī mūziķe Sniedze Prauliņa. Partitūras pūšaminstrumentiem sadarbībā ar grupu Sigma aranžējis Platons Buravickis. Albumu miksējuši skaņu inženieri Haralds Stenclavs, Arnis Račinskis un Gatis Zaķis, bet skaņas māsteru veidojis kanādiešu skaņu inženieris Raiens Morijs, kas strādājis arī pie grupas Arcade Fire albuma Funeral. Līdzīgi kā iepriekš, arī jaunākajā ierakstā grupa Sigma piešķir lielu nozīmi dziesmu tekstiem, gan radot tos paši, gan izmantojot latviešu autoru dzeju.

Albums pieejams mūzikas straumēšanas platformās Spotify un Bandcamp. Grupa Sigma aicina atbalstītājus iegādāties albuma digitālo versiju, kā arī  pieteikties iepriekšpārdošanā albuma vinila platei, kura iznāks šī gada jūlijā, rakstot Sigmai vēstuli sociālajos tīklos.

Ceturtdien, 26. maijā, un piektdien, 27. maijā, vēl ir iespēja apmeklēt koncertus Latvijas Mākslas akadēmijā (K2), kur tiks izpildītas gan jaunās dziesmas, gan jau klausītāju iemīļotie grupas Sigma skaņdarbi. 

Ceturtdien, 26. maijā, pirms Sigmas uzstāšanās gaidāma Platona Buravicka tehnomūzikas diskotēka, savukārt piektdien, 27. maijā, aktieris Igors Šelegovskis jeb Indigo sniegs ieskatu savā debijas hiphopa albumā. 

Biļetes uz koncertiem  pieejamas portālā Aula.lv. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja