Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Festivālu Skaņu mežs ievadīs Artēmija Troicka intervija ar duetu Duma

Ievadot avangarda mūzikas festivāla Skaņu mežs centrālos koncertvakarus, 8. oktobrī plkst. 17.30 Hanzas perona vestibilā mūzikas kritiķis Artēmijs Troickis intervēs Kenijas eksperimentālās mūzikas duetu Duma, informēja festivāla rīkotāji.

Duets Duma no Nairobi savā daiļradē apvieno eksperimentālās deju mūzikas elementus ar industriālās mūzikas ietekmēm, kā arī šķietami no metāla mūzikas aizgūtiem vokāliem. Dueta mūziku publicējusi šobrīd redzamākā afrikāņu eksperimentālās mūzikas izdevniecība pasaulē – Nyege Nyege Tapes. Dueta dubultsinglu Cannis b/w Mbukinya maijā publicēja arī izdevniecība Sub Pop, kas savulaik izdevusi arī grupu Nirvana un Low mūziku.

Artēmijs Troickis (Арте́мий Тро́ицкий) – šobrīd Tallinā dzīvojošs krievu mūzikas kritiķis, žurnālists, koncertu rīkotājs, mākslas kolekcionārs un lektors. Troickis darbojies tādos medijos kā Playboy, Eho Moskvi un Radio Svoboda. Medijs The New York Times savulaik viņu nodēvējis par "vadošo padomju rokmūzikas kritiķi". 2018. gada nāca klajā Troickim veltīta pilnmetrāžas dokumentālā filma Kritiķis. Turklāt Troickis ir arī pazīstams ar saviem publiskajiem izteikumiem par politisko iekārtu Krievijā – arī viņa pārcelšanās dzīvei Igaunijā 2014. gadā ir bijusi saistīta ar žurnālista nevēlēšanos pielāgoties mūsdienu Krievijas politiskajam klimatam.

8. un 9. oktobra koncertvakaros Hanzas perona vestibilā būs skatāmi eksperimentālā mūziķa un mākslinieka Džona Vīzes (John Wiese) īsi video darbi, kurus pats autors dēvē par skaņu filmām.

Džons Vīze ir mākslinieks un mūziķis, kas, lai arī visbiežāk dēvēts par trokšņu mūziķi, pateicoties viņa sadarbībai ar grupu Wolf Eyes vai trokšņotāju Āronu Diloveju, tomēr sevi identificē kā elektroakustiskās mūzikas komponistu. Šo perspektīvu apstiprina kritiķa Džo Davenporta raksturojums: "Vīzes daiļrade ir detalizēta, organiska un nepiekāpīga, delikāti balansējot starp kompozicionālu skaidrību un tonālu abrazivitāti." Lielākā daļa Vīzes darbu ir publicēti paša vadītā leibla Helicopter Records paspārnē. Viņš ir arī grupas Sissy Spacek dalībnieks.

Skaņu meža centrālie koncertvakari šogad notiek 8. un 9. oktobrī. Biļetes Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Duma festivālā pārstāv projektu REMAIIN, kas pētī citu kontinentu mūzikas ietekmes Eiropas avangardā. To atbalsta ES programma Radošā Eiropa un Kultūras ministrija.

Vairāk informācijas par festivālu: www.skanumezs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja