Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Dzintaru koncertzāle uzstāsies pasaulslavenais stīgu kvartets Artemis

21. maijā restaurētās Dzintaru slēgtās koncertzāles atklāšanas koncertu sērijā ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs  uzstāsies viens no pasaulē vadošajiem stīgu kvartetiem Artemis, kurā pirmo vijoli spēlē latviete Vineta Sareika.

Programmas pirmajā daļā  līdzās Volfganga Amadeja Mocarta 14. stīgu kvartetam tiks atskaņots arī starptautiski atzītā un pazīstamā latviešu komponists Pētera Vaska 5. stīgu kvartets. Savukārt koncerta otrajā daļā tiks atskaņots Antonīna Dvoržāka 13. stīgu kvartets Sol mažorā.

Jūrmalniece Vineta Sareika pirmo vijoli kvartetā spēlē kopš 2012. gada. Pēc uzvarām vairākos starptautiskos konkursos un iekļūšanas prestižā Karalienes Elizabetes starptautiskā vijolnieku konkursa laureātu vidū 2009. gadā Briselē vijolniece sāka daudzsološu karjeru gan kā soliste un kamermūziķe, gan arī kā orķestra koncertmeistare.

Vineta Sareika pauž īpašu gandarījumu, ka viņai ar kvartetu būs iespēja restaurēto koncertzāli izbaudīt jau atklāšanas nedēļā: "Kā bijušajai jūrmalniecei man ir īpašs prieks atgriezties mājās - pirmo reizi kopš mūzikas skolas laikiem atkal spēlēt Jūrmalā noteikti būs neaizmirstams piedzīvojums."

Stīgu kvartets Artemis dibināts 1989. gadā, un tā sastāvā kopš pirmās dienas spēlē čellists Ekarts Runge, sadarbojoties ar Gregoru Zīglu un Frīdemani Veigli. Kvartets piedalās prestižākajos festivālos, sadarbojas ar atzītākajiem komponistiem, mūziķiem, ierakstu kompānijām un orķestriem. Mūzikas kritiķi vienmēr izceļ Artemis klasisko stīgu kvartetu interpretācijas, īpaši Ludviga van Bēthovena opusu lasījumus.

Atklāšanas koncertu sērija turpināsies no 20. līdz 31. maijam, un tās laikā slēgtajā koncertzālē uzstāsties izcili Latvijas un ārvalstu mākslinieki – stīgu kvartets no Vācijas Artemis, orķestris Kremerata Baltica, Baiba Skride, Vestards Šimkus, Ksenija Sidorova, Inga Šļubovska, kā arī Raimonds Pauls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja