Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dzintaru koncertzālē muzikālajā izrādē Novecento uzsāsies Vestards Šimkus

Dzintaru koncertzālē 18. novembrī plkst. 17 notiks pianista Vestarda Šimkus komponētā muzikālā izrāde Novecento, aģentūru LETA informēja Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Muzikālo izrādi Šimkus komponējis pēc itāļu rakstnieka un filozofa Alesandro Bariko monologa formā rakstītā garstāsta Novecento (Tūkstošdeviņsimt) motīviem. Koncertizrādes režisors ir Dmitrijs Petrenko.

Novecento ir stāsts par neparasta mūziķa likteni, kurš izaudzis uz kuģa un nekad nav nokāpis uz sauszemes. Taču klavieres viņš spēlē kā neviens pirms viņa. Cilvēki no visas pasaules meklē iespēju dzirdēt šo klavierspēles ģēniju, bet, lai klausītos viņa spēlē, jādodas ceļojumā pāri okeānam. Pianista lomā iejutīsies Šimkus, savukārt stāstnieks būs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kristaps Ķeselis.

Šimkus ir vairāku starptautisku konkursu laureāts - Grand Prix un 1.vietas ieguvējs F.Šopēna Starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā Polijā (1996), 1. vietas ieguvējs Marijas Kanalsas 55.konkursā Barselonā (2009), kā arī 5. Bādkisingenes klavieru olimpiādē (2007). Starptautisku uzmanību pianists pievērsis, sadarbojoties ar BBC filharmonisko orķestri, Birmingemas simfonisko un Francijas Nacionālo orķestri, Ziemeļvācijas Radio simfonisko orķestri, Kremerata Baltica un citiem.

Radoši veiksmīga sadarbība pianistam veidojusies ar daudziem ievērojamiem diriģentiem, piemēram, Lourensu Fosteru, Andri Nelsonu, Vasiliju Sinaiski, Karelu Marku Šišonu, Teodoru Kurencisu un Pāvo Jervi. Solo un kamermūzikas programmas Šimkus sniedzis gan Eiropā, Japānā, Ķīnā un Tuvajos Austrumos, gan arī Kanādā, Krievijā un Amerikas Savienotajās Valstīs.

Par sniegumu koncertos, kas tika veltīti Friderika Šopēna 200. jubilejai, Šimkus saņēmis Polijas Zelta ordeni. Viņš ir arī Igaunijas Baltās zvaigznes ordeņa kavalieris, Reingavas mūzikas festivāla balvas Förderpreis des Rheingau Musik Festivals (2014), kā arī Lielās Mūzikas balvas (2002, 2009) un Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas (2010) ieguvējs.

Vestards Šimkus ir arī divu klavierkoncertu, kinomūzikas, kamerdarbu un klaviermūzikas skaņdarbu autors, un viņa kompozīcijas izdod vācu prestižais apgāds Schott Music&Media. Savukārt pēdējos trīs no jau astoņiem soloalbumiem klajā laidis ierakstu nams ARS Production.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja