Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Džeza koncertsērijā uzstāsies itāļu pianists Lorenco de Finti

Piektdien, 13. oktobrī, šā gada rudens koncertsēriju Art of Riga Jazz Latvijas Radio 1. studijā uzsāks izcilais itāļu pianists Lorenco de Finti ar savu kvartetu, informēja festivāla Rīgas ritmi pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Lorenco de Finti ir spožu tehniku un pārliecinošu māksliniecisko izteiksmi apvienojošs pianists, kura kvartetā muzicē arī kontrabasists Stefano Dal’Ora, trompetists Alberto Mandarini un bundzinieks Marko Kastiljoni. Izcilais klavieru maestro specializējies džezā un mūsdienu mūzikā, atspoguļojot ietekmes, ko guvis ceļojot un koncertējot Eiropā un ASV. Viņš ir arī pasniedzējs un džeza radio raidījumu vadītājs, kurš rīko seminārus un meistarklases par klavieru un taustiņinstrumentu izpildījumu un tehniskajiem aspektiem. Kā teikts dāņu džeza žurnālā Jazz Special, "tas ir augstas klases dvēselisks kamerdžezs, kas spēlēts ar iedvesmu no "Ziemeļu toņa", ko mēs zinām no ECM ierakstiem ar Kītu Džaretu vai Janu Garbareku. Džeza un jaunās skolas kompozicionālās mūzikas sajaukums".

Pie klavierēm Lorenco pirmoreiz sēdās jau piecu gadu vecumā, bet pirmos koncertos sniedza, kad viņam bija 11. Augstāko muzikālo izglītību de Finti ieguva Džuzepes Verdi konservatorijā Milānā, kā arī studēja Bērklijas mūzikas koledžā Bostonā, ASV. Viņa talants ātri tika pamanīts starptautiskajos džeza medijos, kas rezultējās koncertos nozīmīgākajās koncertvietās gan Eiropā, gan ASV. Īsta izlaušanās starptautiskajā apritē notika pēc elektriskā džeza albuma Beyond the Desert izdošanas 1999. gadā, kad Lorenco kopā ar savu grupu tika uzaicināts uz lielākajiem pasaules džeza festivāliem un kļuva par oficiālu Yamaha klavierzīmola popularizētāju. Šogad de Finti laida klajā savu jaunāko soloalbumu Lullabies from an Unknown Time, bet Rīgā pamatā būs dzirdama viņa kvarteta programma no pērn izdotā albuma Mysterium Lunae, kā arī vairāki jauni skaņdarbi.

Art of Riga Jazz ir festivāla Rīgas ritmi improvizācijas un džeza mūzikas koncertu sērija muzikāli aizrautīgiem klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un jaunas muzikālā skanējuma nianses, kā arī vēlas satikt lieliskus un starptautiski atzītus mūziķus intīmākā gaisotnē.

Biļetes pieejamas bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja