Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dailes teātris izdod albumu ar Raimonda Paula teātra melodijām

Dailes teātra simtgadē albumā Dailes pieskāriens ir apkopotas Maestro Raimonda Paula 15 Dailes teātra izrādēm komponētas melodijas autora īpaši radītās klavierversijās. Albums izdots vinila plates un CD formātā.

Jau vairāk nekā pusgadsimtu turpinās Maestro sadarbība ar Dailes teātri, kura iesākās 1966. gadā, radot mūziku izrādei Filma top… Albumā skan melodijas no leģendārām izrādēm Īsa pamācība mīlēšanā, Brands, Šerloks Holmss, Elizabete, Anglijas karaliene, Meža gulbji, Kaligula un citiem Dailes teātra iestudējumiem. Atzīmējot veiksmīgo sadarbību un sagaidot Maestro 85 gadu jubileju, Dailes pieskāriens izdots gan CD, gan vinila plates formātā.

"Šis Maestro ieraksts ir gājiens vienatnē. Bez grima, kolēģu atbalsta un aktieru zobgalībām, tomēr ar skatuves smaržu, kā nedaudz aizplīvurots pieskāriens Dailes laikam, kas zaudējis robežas. Tas nepaģērē salīdzinājumu un jaunu virsotņu iekarošanu. Paula smaile tā pat ir nesasniedzama," albuma ievadvārdos raksta muzikoloģe, Latvijas Radio 3 Klasika direktore Gunda Vaivode.

Ieraksts vinila plates formātā izdots ierobežotā skaitā – 500 eksemplāros, no kuriem pirmos 50 parakstījis Maestro Raimonds Pauls.

Ieraksts ir tapis Latvijas Radio 1. studijā 2020. gada aprīlī. Skaņu ierakstu un apstrādi ir veicis Gustavs Ērenpreiss, skaņas pēcapstrādi koriģējis Mikkel Gemzøe Varibeat Audio studijā Dānijā. Ieraksta producents ir Juris Vaivods, savukārt vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Miķelis Fišers.

Albums Dailes pieskāriens iekļauts Latvijas valsts simtgades programmā un izdots ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Vinila plates pieejamas Dailes teātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja