Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brāļiem Kokariem 200. Latvijas Televīzijā svētku dziesmu vakars un dokumentālā īsfilma

Atzīmējot Imanta un Gido Kokaru simtgades, Latvijas Televīzijā pirmdien, 16. augustā, no atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes būs skatāms svētku dziesmu vakars BrāliBrāli, pēc tā – dokumentālā īsfilma Brāļi Kokari, informēja LTV pārstāve Anita Jansone.

Svētku dziesmu vakarā brāļiem Kokariem tuvas kompozīcijas izdziedās Rīgas kamerkoris Ave Sol un Latvijas diriģentu koris virsdiriģentu vadībā. Skanēs gan Jāzepa Vītola un Ausekļa Gaismas pils, gan šī gada jubilāra Imanta Kalniņa Lūgšana ar Knuta Skujenieka vārdiem. Noslēdzošajā koncerta daļā – Artura Maskata un Aleksandra Čaka Rīgai. Savos skaņdarbos piedalīsies arī komponisti Arturs Maskats, Zigmars Liepiņš un Raimonds Tiguls.

Koncerta radošajā grupā ir diriģenti Romāns Vanags, Mārtiņš Klišāns un Ints Teterovskis, režisors Juris Jonelis, kā arī instrumentālistu grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

Dziesmu vakara televīzijas pārraidi veidos LTV Kultūras raidījumu redakcija, režisēs Zita Kaminska: "Latvijas Televīzijai un man pašai šī būs atgriešanās Mežaparka estrādē, kur pēdējoreiz veidojām vērienīgo Latvijas valsts simtgades zīmē notiekošo Dziesmu un deju svētku tiešraidi. Priecājos, ka, godinot brāļus Kokarus, koncertā varēsim atkal sajust un tālāk skatītājiem nodot kormūzikas spēku. Vienmēr vēlamies, lai skatītāji mājās saņemtu tādu pašu emocionālo piepildījumu kā tie, kas koncertu apmeklē klātienē."

Uzreiz pēc koncerta plkst. 22.40 LTV1 un REplay.lv būs skatāma režisora Jura Podnieka dokumentālā īsfilma Brāļi Kokari (1978). Filma ir fascinējošs stāsts par brāļiem Kokariem, tajā skatāmi filmas varoņu tuvplāni, kas izceļ viņu raksturus, kaislības, ambīcijas, talantu un humora izjūtu. Filmā izmantotas spēcīgas vizuālās metaforas, kas pastiprina filmas galveno ideju – ar fanātisku mūzikas mīlestību un pašaizliedzīgu darbu no nabadzīgās bērnības grūtībām brāļi Kokari spēja pacelties pasaules mūzikas virsotnē.

Svētku dziesmu vakars BrāliBrāli tiešraidē būs skatāms 14. augustā plkst. 21 sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Televīzijas pārraide – 16. augustā plkst. 20.40 LTV1 un REplay.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja