Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Augusta sākumā notiks festivāls Liepājas skaņas Rundāles pilī

5. augustā Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz ikgadējo muzikālo piedzīvojumu Liepājas skaņas Rundāles pilī. Šogad festivāla programmā iekļauti trīs pasākumi, kuros tematiski tiks savienota kultūras un mākslas vēsture no antīkās pasaules līdz pat mūsdienām.

Festivāla ievadā gaidāma koncertsaruna par pārmantoto un pazaudēto no antīkās pasaules, klasicisma laika un mūsdienām; turpinājumā Rundāles pils Baltajā zālē koncertēs Liepājas Simfoniskais orķestris, savukārt festivāls noslēgsies ar maģisku nakts koncertu Johana Sebastiāna Baha un Bendžamina Britena mūzikā.

Liepājas skaņas Rundāles pilī iesāksies plkst. 16 Rundāles pils Zelta zālē ar mūzikas apskatnieka Oresta Silabrieža vadītu koncertsarunu Antīkā pasaule un mūsdienas – pārmantotais un zaudētais, kurā mākslas vēsturnieks Imants Lancmanis tiksies ar filozofu Uldi Tīronu. Sarunai par atspēriena punktu tiks ņemta Volfganga Amadeja Mocarta simfonija, kurai 19. gadsimta sākumā patvaļīgi piešķirts Jupitera vārds.

Sarunas muzikālajos iestarpinājumos Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu – flautista Reiņa Lapas un arfistes Elizabetas Lāces, – atskaņojumā varēs dzirdēt Marsela Turnjē prelūdijas un Fransuā Kuperēna miniatūras, kā arī pirmatskaņojumu piedzīvos Ernesta Valta Circeņa Jaundarbs antīkā stilā.

Muzikālais piedzīvojums turpināsies plkst. 19, kad vienā no skaistākajām un greznākajām telpām Rundāles pilī – Baltajā zālē – Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā uzburs Johannesa Brāmsa un Volfganga Amadeja Mocarta simfonisko skaņu krāšņo pasauli.

Koncerta programmā iekļauts Brāmsa Koncerts vijolei un orķestrim un Jupitera vārdā nosauktā Mocarta 41. simfonija.

Kā ierasts, festivāls Liepājas skaņas Rundāles pilī noslēgsies ar meditatīvu koncertu plkst. 22. Maģiski izgaismosies Rundāles pils Franču dārzs, ko piepildīs Johana Sebastiāna Baha un Bendžamina Britena mūzika, kas klausītājus aizvedīs ceļojumā cauri laikam un telpai, atklājot Rundāles pils fasādi un Franču dārza strūklaku jaunās krāsās un noskaņās.

Vairāki vērienīgi Liepājas Simfoniskā orķestra koncerti šovasar gaidāmi arī Liepājā. Koncertdārzā Pūt, vējiņi! 15. jūlijā plkst. 19 krāšņā opermūzikas galā koncertā klausītāji varēs baudīt slavenu operu uvertīras, ārijas un ansambļu dziedājumus, ko radījuši tādi mūzikas dižgari kā Džuzepe Verdi, Džoakīno Rosīni, Pjetro Maskanji, Žils Masnē un Šarls Guno.

Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri uz skatuves kāps šarmantais franču soprāns Perīna Madefa, harismātiskais tenors, izcilās balss īpašnieks Mihails Čuļpajevs un rumāņu baritons Bogdans Baču. Savukārt pie diriģenta pults stāsies izcilais azerbaidžāņu diriģents Jalčins Adigezalovs.

Turpat 26. augustā plkst. 19 Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar ģitāristu un komponistu Kasparu Zemīti, kā arī dziedātājiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Elzu Rozentāli sastapsies simfoniskā sarunā ar vienu no izcilākajiem latviešu komponistiem – Imantu Kalniņu.

Koncertā skanēs gan Kaspara Zemīša oriģinālmūzika, tostarp gaidāms jaundarba Gadalaiki pirmatskaņojums, gan labi pazīstamas un publikas iemīļotas Imanta Kalniņa dziesmas: Viņi dejoja vienu vasaru, Akāciju palags, Dūdieviņš, Elpo un citas. Pie diriģenta pults stāsies Ainārs Rubiķis.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tīklā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja