Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ar vērienīgu koncertu koris Mūza svinēs 75 gadu jubileju

Piektdien, 4. novembrī, plkst. 19.00 Mazajā ģildē koris Mūza atzīmēs 75 gadu pastāvēšanu ar jubilejas koncertu un īpaši veidotu programmu, kurā būs iekļauti kora pēdējo gadu mūsdienu programmu opusi, korim veltīti komponistu skaņdarbi, kā arī kora vēsturē nozīmīgi latviešu komponistu skaņdarbi.

Koncertā piedalīsies mūzikas autore un soliste Sniedze Prauliņa, aktieris Mārtiņš Meiers, soliste Līga Priede, arfiste Anastasija Kozlova, pianisti Mareta Beitika un Aldis Liepiņš, diriģenti Didzis Kauliņš un Guntis Cimiņš. Jubilejas koncertā korim Mūza pievienosies vairāku pēdējo gadu projektu sadarbības partneris koris Austrums un tā diriģents Ārijs Šķepasts, kurš maestro Leonīda Vīgnera vadībā strādājis ar vēsturisko kori Mūza.

Jubilejas koncertā izskanēs fragmenti no spilgtām kora mūsdienu mūzikas programmām, kurām skaņdarbus radījuši komponisti Raimonds Tiguls, Sniedze Prauliņa un Oulavūrs Arnalds. Koncerta programmā iekļauti skaņdarbi no elektroakustiskas mūsdienu mūzikas programmas kora balsīm un elektronikai Momentary, latviešu mūzikas programmas Visilgāk kopā ar solisti Līgu Priedi, programmas Ven Ai Sink, kuras centrā ir kora balsis un arfa.

Kori Mūza ar sākotnējo LPSR Arodbiedrību Centrālās Padomes strādnieku centrālā kluba jauktais koris nosaukumu 1947. gadā dibināja maestro Leonīds Vīgners (1906.-2001.). 1999. gadā koris Didža Kauliņa vadībā atdzimst un kļūst par jauniešu kori. No 2006. gada kora Mūza mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Guntis Cimiņš. Kora Mūza darbības pamatā ir jaunas vokālās mūzikas radīšana un izpildīšana, dažādu mūzikas izteiksmes veidu meklēšana, sadarbība ar komponistiem un daudziem profesionāliem mūziķiem. Koris uzstājies daudzos nozīmīgos mūzikas festivālos Francijā, Nīderlandē, Itālijā, ieguvis zelta medaļu Starptautiskā koru konkursā Rimini, Itālijā un ierakstījis vairākus mūzikas albumus. Koris Mūza savās programmās izpilda moderno mūziku, nozīmīgu vietu atvēlot latviešu klasiķiem, kā arī latviešu tautas mūzikai.

Uz koncertu aicināti visi kormūzikas interesenti, ieeja bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja