Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar klasiskās mūzikas koncertu Beidzot! JVLMA simfoniskā orķestra septets un oktets atklās jauno sezonu

Ceturtdien, 24. septembrī, plkst. 18 ar koncertu Beidzot! atsākas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskā orķestra sezona. Koncertā uz Lielās zāles skatuves kāps JVLMA simfoniskā orķestra septets un oktets, kuri atskaņos Ludviga van Bēthovena un Volfganga Amadeja Mocarta skaņdarbus, informēja Latvijas Mūzikas akadēmijas sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Bičule.

Koncertrogrammā izskanēs divi gaišu noskaņu un dzirkstošas enerģijas caurvīti Vīnes klasiķu skaņdarbi. JVLMA simfoniskā orķestra pūtēju oktets atskaņos V. A. Mocarta Serenādi Mibemol mažorā KV 375. Skaņdarba agrīnā versija mazākam mūziķu sastāvam tapusi 1781. gadā, savukārt ideja par oktetu izveidojusies gadu vēlāk, kad komponists partitūrā iekļāvis arī divas klarnetes un ar lielu entuziasmu dažādojis tā melodiskās un tembrālās nianses.

JVLMA simfoniskā orķestra septeta interpretācijā izskanēs L. van Bēthovena Septets Mibemol mažorā op. 20. Sacerēts 1799. gadā un atskaņots gadu vēlāk, Austrijas ķeizarienei un pēdējā Svētās Romas impērijas imperatora Franča II Hābsburga sievai Marijai Terēzijai veltītais septets izpelnījies tūlītēju publikas atzinību. Līdz pat mūsdienām šis ir viens no pazīstamākajiem skaņdarbiem septiņu cilvēku ansamblim, kas savu vietu atradis daudzos nošu izdevumos un dažādu instrumentu aranžijās.

Biļetes iegādājamas tikai iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs vai www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena - 5 eiro; pensionāriem, studentiem, skolēniem -  3 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja