Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Very Cool People kopā ar Edavārdiem, ansi un Kristīni Prauliņu izdod jaunu albumu

Jaunais albums Koncertprogramma Pa apli un tā materiāls radies, gatavojoties vairākiem džezfanka grupas Very Cool People (VCP), souldziedātājas Kristīnes Prauliņas un reperu Edavārdi un ansis kopkoncertiem pērn. Albuma ieraksts tapis Saulkrasti Jazz festivālā 2019. gada 16. jūlijā, informēja grupas pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Koncertprogrammas tituldziesma kļuva par vienu no atpazīstamākajiem 2019. gada radio hitiem Latvijā. "Kopumā albumā iekļautas 13 kompozīcijas – gan kopīgi no jauna radītas, gan pāraranžētas Edavārdu un anša dziesmas, kurām Kristīne Prauliņa pievienojusi sulīgus piedziedājumus, radot sev raksturīgu soulīgu un sirdi aizķerošu skanējumu," jauno albumu komentē grupas līderis Elvijs Grafcovs, piebilstot: "Dažos skaņdarbos Kristīne kopā ar reperiem pat skaita rīmes!"

Dziesmu tapšanā bez ierastajiem VCP autoriem Elvija Grafcova, Māra Jēkabsona un Andra Buiķa šoreiz debitējis arī Kristaps Lubovs, izstrādājot Stragls ir liels koncertversiju. Arī reperi Edavārdi un ansis ķērās klāt VCP skaņdarbiem un pievienoja tiem jaunas rīmes sev raksturīgā manierē. "Rezultātā sanākusi BOMBA!" nekautrējas rezumēt Elvijs.

Albuma ieraksta inženieris un albuma miksa autors ir Mārtiņš Porteris, bet māsterversiju Labo ierakstu studijā radīja Jānis Kalve. Very Cool People albumu ieraksta personāls palicis ierastais: Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (tenorsaksofons), Kristaps Lubovs (baritonsaksofons), Laura Rozenberga (trombons), Oskars Ozoliņš (trompete), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Jānis Olekšs (bass) un Andris Buiķis (bungas). Šoreiz pamatsastāvam albuma tapšanā pievienojies arī dažādu analogo un digitālo sintezatoru pavēlnieks Andris Kauliņš, kurš kā viesis piedalījās arī dažos grupas 2019. gada albuma Caution! Contains Words! skaņdarbos.

Albuma vizuālo noformējumu izstrādājis Mārtiņš Zaļūksnis, kurš izveidoja arī grupas jaunākā singla Labirints videoklipa un tāda paša nosaukuma datorspēles vizuālos tēlus. Koncerts Saulkrastos tika arī filmēts. Valdis Krūmiņš katrai dziesmai radījis atsevišķu videoklipu, un grupa laiku pa laikam šos klipus publicēs savā YouTube kanālā.

Koncertprogramma Pa apli izdota gan taustāmā, gan digitālā veidā. CD formātā albumā iekļauts par vienu skaņdarbu vairāk, nekā digitālajā. Jauno disku bija iecerēts prezentēt leģendārajā Viļņas klubā Tamsta Lietuvā 21. martā un Rīgas kultūrtelpā Hanzas perons 28. martā, taču abi koncerti pārcelti uz rudeni. Rīgā koncerts notiks 14. oktobrī, un grupa sola, ka tas būs vēl apjomīgāks un jaudīgāks, nekā bija plānots šomēnes.

"Tas visticamāk būs pēdējais šā megaprojekta koncerts," pasākuma nozīmīgumu uzsver Elvijs. "Atlikuši vēl daži datumi šā gada vasarā – ļoti īpašos festivālos un pilsētsvētkos, bet pēc tam katrs no māksliniekiem atkal fokusēsies uz savām solokarjerām."

Biļetes uz rudens koncertu nopērkamas interneta servisā aula.lv. Iegādātās biļetes uz 28. marta koncertu derīgas arī uz pasākumu 14. oktobrī.

Albums Koncertprogramma Pa apli pieejams straumēšanas vietnēs Spotify, Apple Music un Bandcamp

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja