Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas Ritmu 2016 noslēguma koncertā uzstāsies Kvinsija Džonsa protežē Džastins Kaflins

2. jūlijā plkst. 19 festivāla Rīgas Ritmi 2016 noslēguma koncertā uzstāsies talantīgais džeza pianists, leģendārā producenta Kvinsija Džonsa protežē Džastins Kaflins, informēja festivāla pārstāve Lelde Zaķe.

Mākslinieks uzsācis pianista karjeru 15 gadu vecumā un kopš tā laika guvis augstu atzinību – šobrīd jaunais mūziķis ir viens no pieprasītākajiem jaunajiem džeza pianistiem, ko pierāda gan 2012. gadā VEER Magazine piešķirtais apbalvojums Gada džeza mākslinieks, gan uzvara tā paša gada VSA Starptautiskajā jauno solistu konkursā, gan arī lieliskie rezultāti prestižajā Thelonious Monk konkursā. 

2013. un 2014. gadā viņš piedalījies Kvinsija Džounsa pasaules koncerttūrē kā viens no Quincy Jones management pārstāvētajiem māksliniekiem. Sadarbībā ar Džounsu tapis arī mūziķa jaunākais albums Dedication (2015). 

Jau kopš 11 gadu vecuma, mūziķis ir neredzīgs, taču tas nav liedzis viņam apgūt un izkopt klavierspēli, bet tieši pretēji – pamudinājis viņu uz to. Kādā intervijā Kaflins atzinis, ka, zaudējot redzi, viņam nācies meklēt ko citu kā videospēles un basketbolu. Tā viņš nonācis pie klavierēm. Džastinam piemīt apbrīnojama dzirdes atmiņa, ar izkoptu manieri un īpašu stilu.

Īpašu vietu mūziķa profesionālajā izaugsmē ieņēmis nu jau aizsaulē aizgājušais trompetists, džeza leģenda Klārks Terijs. Jaunā mūziķa un viņa mentora attiecības iemūžinātas vairākkārt apbalvotajā dokumentālajā filmā Keep on keepin' on

"Manuprāt, viņš ir viens no talantīgākajiem pianistiem, kāds jebkad ir dzīvojis uz šīs zemes," teicis leģendārais trompetists Klārks Terijs.

Festivāls Rīgas Ritmi šogad norisināsies sešpadsmito reizi. Četru dienu garumā (no 29. jūnija līdz 2. jūlijam) džeza mūzikas mīļotājiem tiks piedāvāta krāšņa un daudzveidīga programma. Jau ierastās koncertvietas – Rīgas Kongresu namu, mūzikas namā Daile, Origo Summer Stage un brīvdabas atpūtas parku Egle – papildinās šogad atvērtais džeza klubs Trompete.

Latvijas Radio 1. studijā mūziķi pasniegs meistarklases jaunajiem un topošajiem mūziķiem, kas arī kļuvušas par neatņemamu festivāla Rīgas Ritmi sastāvdaļu.

Biļetes uz Rīgas Ritmu koncertiem pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja