Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Duran Duran, Deivids Bovijs un Traviata palīdz izdzīvot XXI gadsimtā

Daudz labas mūzikas Rīgas kinoteātros – grupas Duran Duran dokumentālā koncertfilma, Džuzepes Verdi operas Traviata tiešraide un Deivida Bovija mākslas odiseja

Sestdien, 5. novembrī, plkst. 19.55 Rīgas kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropoles operas tiks demonstrēts viens no populārākajiem mīlas stāstiem mūzikas teātra vēsturē – Džuzepes Verdi Traviata.

Violetu Valerī atveidos spilgtais amerikāņu soprāns Nadīne Sjera. Violetas mīļoto Alfredo dziedās amerikāņu tenors Stīvens Kostello, savukārt Alfredo tēvu Žoržu Žermonu, kurš izjauc pāra attiecības, spēlēs itāļu baritons Luka Salsi. Pie diriģenta pults stāsies itāļu maestro Daniēle Kallegāri.

Traviatu iestudējis Tonija balvas laureāts Maikls Meiers, kura interpretācijā kurtizāne Violeta neilgi pirms nāves atceras savu romānu ar Alfredo, šo attiecību visskaistākos un vissāpīgākos mirkļus. Maikls Meiers ir pazīstams ar savām Brodvejas izrādēm, līdz šim Metropoles operā viņš ir iestudējis mūsdienu komponista Niko Mjūlija operu Mārnija un Verdi Rigoleto. Viņa Traviata ir klasiski grezna, un apburošā Nadīne Sjera tajā žilbina ar savu vokālo un aktierisko talantu.

Izrādes starpbrīžos ar Traviatas dalībniekiem sarunāsies amerikāņu dīva Renē Fleminga. Viņa pati jau drīz atgriezīsies uz Metropoles operas skatuves amerikāņu komponista Kevina Putsa jaundarbā Stundas, kura libreta pamatā ir Maikla Kaningema romāns (pēc tā tapusi arī režisora Stīvena Doldrija 2002. gada filma Stundas, kurā galvenās lomas atveido Merila Strīpa, Nikola Kidmena un Džūliana Mūra). Jaunajā operā kopā ar Renē Flemingu dziedās Džoisa Didonato un Kelli O’Hara, Stundu tiešraide kinoteātros notiks 10. decembrī.

Populārās mūzikas cienītāji šonedēļ var pievērst uzmanību britu grupas Duran Duran dokumentālajai koncertfilmai A Hollywood High (vienīgais seanss – ceturtdien, 3. novembrī, plkst. 19 Kino Citadele). Ar šo filmu Duran Duran svin savas karjeras četrdesmit gadu jubileju un jaunākā albuma Future Past iznākšanu.

Grupas Duran Duran solists Saimons Lebons koncertā uz Holivudas kluba un viesnīcas Aster jumta. Publicitātes foto 

Filmā ir iemūžināts koncerts, kas marta vidū notika uz Holivudas kluba un viesnīcas Aster jumta. Klātienē to vēroja 250 skatītāju. Fonā ir redzams gan ikoniskais uzraksts Hollywood augstu kalnā, gan mūzikas ierakstu kompānijas Capitol Records galvenās mītnes tornis tepat tuvumā. Skanot hitam Ordinary World, šī slavenā ēka, kas ir viens no Losandželosas arhitektūras simboliem, tika izgaismota Ukrainas karoga krāsās – tādējādi grupa demonstrēja solidaritāti ar Ukrainas tautu.

Režisora Breta Morgena muzikālā filma Moonage Daydream ir ceļojums Deivida Bovija pasaulē. Publicitātes foto 

Deivida Bovija fani šīs nedēļas nogalē uz Kino CitadeleSplendid Palace, Apollo Kino un Cinamon Kino lielā ekrāna varēs noskatīties režisora Breta Morgena muzikālo filmu odiseju Moonage Daydream, kuru caurvij paša mūziķa stāstījums. Darbā ir izmantoti materiāli no Deivida Bovija personīgā arhīva – gan viņa paša gleznas, gan dzejas kolekcija. Filma tiek pieteikta kā ceļvedis, kas palīdz izdzīvot XXI gadsimtā. Ja kāds var parādīt pareizo virzienu, tas noteikti ir Deivids Bovijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja