Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

6.maijā izdejos 13.starptautiskā Baltijas baleta festivāla atklāšanas programmu

6. maijā plkst. 17.00 Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā notiks teatrāla dejas izrāde “Apstājies!”, kurā piedalīsies pazīstamais čellu trio “Melo M” un deju grupa “Dzirnas”. Koncertu Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā bez maksas varēs vērot visi interesenti.

Ar dejas izrādi “Apstājies!” 18. aprīlī vajadzēja iesākties 13.Starptautiskajam Baltijas baleta festivālam, taču iepriekš neparedzētu apstākļu dēļ koncerts nenotika, laupot svētku prieku gan daudzajiem koncerta apmeklētājiem, gan arī festivāla organizatoriem un dalībniekiem.

“Stacija ir vieta, kas asociējas ar gaidām, ar satikšanās brīnumu. Stacija ir arī vieta, kur mēs apstājamies... Liktenīgas sakritības dēļ, festivāla atklāšanas koncerta programmu skatītājiem dāvāsim ar krietnu novēlošanos”, stāsta festivāla direktore, horeogrāfe un primabalerīna Lita Beiris. “Esmu pārliecināta, ka tagad, kad festivāls pamazām tuvojas izskaņai un atmiņā vēl ir spilgtākie un jaukākie festivāla notikumi, mākslinieki un skatītāji būs vēl vienotāki un šis koncerts sniegs daudz prieka gan skatītājiem, gan māksliniekiem.”

“Apstājies!” ir abu radošo kolektīvu pirmais kopdarbs un pazīstamā horeogrāfa Agra Daņiļēviča diplomdarbs, beidzot teātra režijas maģistrantūru Latvijas Kultūras Akadēmijā. Izrādes mūzikas autors ir Melo M” mākslinieciskais vadītājs un čellists Kārlis Auzāns, bet iestudējuma horeogrāfs ir Markuss Cmēlings (Markus Zmoelnig) no Itālijas. Uzveduma pirmizrāde notika 13. aprīlī Liepājā. Paralēli jaunā mūzikas materiāla iestudēšanai grupas “Melo–M” mūziķi apguvuši arī kustību mākslu, lai ņemtu vēl aktīvāku dalību jaunajā uzdevumā.

13. starptautiskā Baltijas baleta festivāls noslēgsies 9. maijā plkst.19.00 Maskavas namā ar dejas izrādi „Dzīve ir perfekta” uzstāsies mūsdienu deju grupa “cie. toula limnaios” no Vācijas.

Biļetes uz dejas izrādi Dzīve ir perfekta” vēl nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā (www.bilesuserviss.lv) un koncertu norises vietās.

Lasiet vēl: Melo - M un Dzirnas aicina apstāties

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja