Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Venēcijas biennālē tiks atklāts mākslinieču dueta Skuja Braden veidotais Latvijas paviljons

Ceturtdien, 21. aprīlī, plkst. 16 pēc Latvijas laika Venēcijas biennāles 59. starptautiskajā mākslas izstādē tiks atklāts Latvijas paviljons – mākslinieču dueta Skuja Braden multimediju ekpozīcija Tirgot ūdeni upes malā/Selling Water by the River

Paviljona Tirgot ūdeni upes malā pamatvēstījums ir: viss, kas mums nepieciešams, mums jau ir dots. Šajā dzenbudisma iedvesmotajā atziņā Skuja Braden (mākslinieces Ingūna Skuja un Melisa D. Breidena) saskata dažādībai atvērtas sabiedrības iespēju, par kuras metaforu kļūst paviljona nosaukumā pieteiktais ūdens – elements, kas vieno visas dzīvās būtnes un ir sākotne dzīvībai kā tādai.

Ekspozīcijas arhitektonisko struktūru nosaka atsauce uz mākslinieču mājām un dažādām to sadzīves zonām. Vairāk nekā 300 Skuja Braden porcelāna darbu paviljonā sapludina robežas starp privāto un publisko, kā arī reflektē par dažādām sociālajām normām. Meistarīgi veidotajos objektos, kas ieņem visneparastākās sadzīves priekšmetu, dabas elementu un cilvēka ķermeņa formas, atbalsojas Baltijas un pasaules mērogā aktuālas sociālas, ekonomiskas, politiskas un kultūras tēmas.

Paviljona atklāšanā uzrunas teiks Latvijas kultūras ministrs Nauris Puntulis, Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa un paviljona veidotājas – duets Skuja Braden (Ingūna Skuja un Melisa D. Breidena), paviljona komisāre un kuratore Solvita Krese, kā arī kuratore Andra Silapētere.

Latvijas dalību Venēcijas biennālē organizē Latvijas Republikas Kultūras ministrija sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru. Paviljons būs pieejams publikai no 23. aprīļa līdz 27. novembrim.

Aktuālajai informācijai par Skuja Braden un Latvijas paviljonu var sekot vietnē latvianpavilion.lv, kā arī paviljona Facebook, Instagram un Twitter kontā un Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vietnē lcca.lv.

Ceturtdien, 21. aprīlī, laikraksta Diena pielikumā KDi lasiet interviju ar duetu Skuja Braden

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja