Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sarkandaugavā radīti sienu gleznojumi Provodņika oda

Sarkandaugavas radošajā kvartālā Provodņiks sadarbībā ar rakstnieku Rvīnu Vardi un mākslinieku Daini Rudeni ir radīti uzrakstu gleznojumi, abstrakti ironiskā formā izceļot vietas identitāti Rīgas pilsētvidē.

Radošais kvartāls Provodņiks atrodas industriālā vidē, kur vēsture satiekas ar šodienu, kas turpinās attīstīties kā jauna kultūrvieta Rīgā. Šīs vietas identitāti raksturo vērienīgā bijusī gumijas izstrādājumu rūpnīcas Provodņik ēka, kas kļūst jau atpazīstamāka un pieejamāka arī dažādu nozaru māksliniekiem. Līdz ar to, turpinot radoši akcentēt vietas specifiskās īpašības, pēc mākslinieka Daiņa Rudens iniciatīvas sadarbībā ar rakstnieku Rvīnu Vardi tika radīta sienu gleznojumu sērija Provodņika oda.

Divpadsmit uzrakstu kopums ir veltījums radošajam kvartālam, kuru veidojuši abi mākslinieki. Iepazīstot ēku un tās vēsturi, rakstnieks Rvīns Varde radīja deviņus ironiskus un abstraktus uzrakstus, tai skaitā arī saukļus, kas šķietami liek domāt, ka ēka runā pati par sevi. Savukārt nesen atklātās Atvērtās sienas iniciators Dainis Rudens trafaretu tehnikā tekstiem izveidoja dizainu un papildināja Provodņika odu arī ar saviem tekstiem: "Nē, nu sveiki!", "Apavus var nevilkt nost", "Pa lielām galošām viss ir labi, bet pa mazām zandalēm jāskatās".

Radošais kvartāls turpina atbalstīt ielu mākslas kultūras attīstību, dodot iespēju ielu māksliniekiem, attīstīt zīmēšanas prasmes uz Atvērtās sienas. Kā arī, veidot sadarbības tādām radošām iniciatīvām kā Provodņika oda, kas reizē palīdz veidot vietas identitāti un padarīt publisko telpu dzīvāku.

Radošais kvartāls Provodņiks katru mēnesi organizē ekskursijas pa bijušo gumijas izstrādājumu rūpnīcu Provodņik. Interesenti ir aicināti apmeklēt vēsturisko Sarkandaugavas pērli un arī aplūkot Provodņika odas uzrakstu gleznojumus.

Biļetes uz ekskursijām var iegādāties www.aula.lv.

 

Multifunkcionālais radošais kvartāls Provodņiks (Ganību dambī 63, Rīgā) ir jauna kultūrvieta Sarkandaugavā. Kvartāla pārstāvji piedāvā kultūras, mākslas un citu nozaru entuziastiem realizēt radošos projektus vēsturiskajā industriālajā vidē. Vairāk informācijas par kvartālu un sadarbības iespējām atrodama: mājaslapā, Facebookā vai Instagramā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja