Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sākas pieteikšanās Starptautiskajai Fotogrāfijas vasaras skolai (ISSP)

Augusta sākumā Latvijā jau devīto reizi notiks Starptautiskā Fotogrāfijas vasaras skola, kurā pulcēsies fotogrāfijas profesionāļi un interesenti no visas pasaules, lai piedalītos atzītu fotogrāfu meistardarbnīcās un diskutētu par jomas aktualitātēm, informēja notikuma pārstāve Liāna Beņķe.

International Summer School of Photography (ISSP) šogad ceturto reizi notiks Kurzemē, Pelču pilī pie Kuldīgas, no 2. – 10 augustam. Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas dalībnieki deviņu dienu garumā intensīvi strādās fotogrāfijas profesionāļu vadībā, katram attīstīstot personīgu projektu  - fotosēriju, grāmatu vai multimediālu darbu - noslēguma izstādei. Kā ierasts, lekcijas un diskusijas būs publiski pasākumi, pieejami visiem interesentiem bez maksas.

Arī šogad ISSP piedāvā meistarklases ar izciliem vadītājiem. Sešas meistardarbnīcas fotogrāfiem vadīs pasaulē pazīstami un godalgoti profesionāļi, kas pārstāv dažādas fotogrāfijas jomas – viens no šobrid pasaulē atzītākajiem dokumentālajiem fotogrāfiem Saimons Norfolks, kurš savos darbos pēta kara ietekmi uz cilvēci; klasiskas, bet vienlaicīgi modernas melnbaltās fotogrāfijas pārstāvis no ASV Marks Stainmecs, un Japānas laikmetīgā fotogrāfe Jurī Nagasima, kura savās dažkart kontroversiālajās fotogrāfijas apskata ģimenes, dzimtes un seksualitātes tēmas. Šobrīd fotogrāfijas pasaulē aizvien lielāku nozīmi ieņem multimediāli stāsti, kas apvieno fotogrāfiju, video un skaņu – tādus studentiem palīdzēs veidot multimediju eksperts Adrians Kelterborns. Izcilais čehu fotožurnālists, aģentūras VII līdzdibinātājs Antoņīns Kratohvils pēdējo desmitgažu laikā apceļojis pasaules karstākos punktus, un saviem studentiem nodos zināšanas un pieredzi izteiksmīgu portretu veidošanā. Savukārt poļu fotogrāfa, apvienības Sputnik Photos parstāvja Rafala Milaha un fotogrāmatu dizaineres Anjas Naļeckas vadībā dalībnieki strādās pie fotogrāmatu izveides.

Iepriekšējos gados novērojot vietējo iedzīvotāju interesi par vasaras skolas norisi, šogad pirmo reizi plānota īpaša darbnīca Pelču un tuvākās apkaimes jauniešiem bez iepriekšējas pieredzes fotogrāfijā. Nedēļas laikā jauniešiem būs iespēja piedalīties vasaras skolas programmā un pieredzējuša pasniedzēja vadībā stāstīt savus stāstus ar fotogrāfijas palīdzību.

ISSP oficiālā valoda ir angļu. Lai pieteiktos dalībnieku atlasei, jābūt padziļinātai un aktīvai interesei par fotogrāfiju, kā arī kvalitatīviem personīgo darbu paraugiem jeb portfolio. ISSP dalībniekus neierobežo fototehnikas izvēle. 20 dalībniekiem no Latvijas un Austrumeiropas iespējams saņemt stipendiju, kas daļēji sedz skolas dalības maksu.
Pieteikšanās ISSP notiek līdz 11.maijam. Plašāka informācija par pieteikšanos, kā arī meistarklašu detalizēti apraksti šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja