Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pastaiga izstādē Iekšpuse un ārpuse

kim? Laikmetīgās mākslas centrs vēlas aicināt mākslas profesionāļus, ekspertus un visus interesentus apmeklēt ekskursiju izstādē Iekšpuse un ārpuse kopā ar tās kuratori Maiju Rudovsku 12. janvārī plkst.14.

Ekskursija ir paredzēta, lai iepazīstinātu, paskaidrotu un saskatītu dažādos mākslinieku darbus, viņu idejas un savstarpējo mijiedarbību, vēršot uzmanību arī uz kopējo izstādes koncepciju, kas runā par Trešo telpu. Mūsdienu mākslā svarīga ir ne tikai vizuālā forma un mākslas darbs, ko redzam, bet arī paša mākslinieka idejas, veids, kā darbs tiek realizēts, saturs, par ko tas vēsta un citi aspekti, kurus izzinot, var saprast mākslas lomu un nepieciešamību mūsdienu sabiedrībā.

Kuratore sarunās atklās šī projekta tapšanas gaitu, grūtības un kuratores izvēles, pievēršoties arī jautājumiem: Kas ir izstādes tapšanas pamatā? Kāds ir šīs izstādes vēstījums un aktualitāte vietējā, Latvijas mākslas vidē? Kāds ir mākslas izstāžu uzdevums un kādēļ tās ir nepieciešamas?

Maija Rudovska (1982) ir mākslas vēsturniece, kuratore, pētniece no Latvijas. Ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātnes nodaļā. Šobrīd turpina studijas Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantūrā pie pētījuma par sabiedrisko celtņu arhitektūru padomju Latvijā. Papildinājusi savas zināšanas kuratoru programmā CuratorLab (2009/2010) Stokholmā. Bijusi kuratore/līdzkuratore vairākām izstādēm gan Latvijā, gan ārvalstīs: Regard: Subversive Actions in Normative Space (Moderna Museet, Stokholma, 2010); Hardijs Lediņš (1955–2004) – Laika gars un vietas atmosfēra (Rīgas Mākslas telpa, 2009); Našķu bumba. Jaunie Latvijas glezniecībā (Latvijas Nacionālās Mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls, 2007/2008) u.c.

Vairāk par izstādi un projektu:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja