Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mākslas muzejs Rīgas birža apmeklētājiem durvis ver ar starptautisku stikla mākslas izstādi

Mākslas muzejā Rīgas birža no 4. jūnija līdz 1. augustam norisināsies starptautiska mākslas izstāde Stikla balss. Sadarbība. Projekts akcentē sadarbības aspektu mākslas darbu radīšanā un realizēšanā, kas īpaši aktuāls kļuvis pandēmijas laikā, informēja muzeja pārstāvji.

Stikls kā materiāls lieliski iederas laikmetīgos mākslas darbos, paužot sabiedrībā jūtīgus un svarīgus jautājumus. Sadarbojoties ar citu nozaru profesionāļiem – zinātniekiem, antropologiem, komponistiem, vēsturniekiem, fotogrāfiem, tradicionālās mākslas meistariem un pat ekstrēmā sporta pārstāvjiem, 12 starptautiski nozīmīgi stikla mākslinieki no ASV, Japānas, Indijas, Ķīnas, Dienvidkorejas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas apvienojās kopējā redzējumā.

Eksponētie mākslas darbi reflektē par sociālo un privāto telpu, aizejošās kultūras liecībām modernajā pasaulē, komunikācijas un cilvēku mijiedarbības nozīmi. Piemēram, Anna Nūrberga (Anna Norberg, Zviedrija) aktualizē Gotlandes un Latvijas karavīru attiecības Otrā pasaules kara laikā, Džins Hongō (Jin Hongo, Japāna) sadarbībā ar Latvijas māksliniekiem izaicina pārdomāt brīvības robežas. Savukārt stikla māksliniece Inguna Audere no Latvijas un ASV mākslinieks Maikls Rodžers (Michael Rogers) piedāvā izprast savstarpējās komunikācijas vērtību, uzsverot, ka nav nekā sarežģītāka par sarunu, kurā iesaistās cilvēki ar dažādu uztveri.

Izstādes norise tiek organizēta projekta Imagining Sustainable Glass Network Europe (ISGNE) ietvaros sadarbībā ar NorthLands Creative (Lielbritānija), Berlin Glas (Vācija), Nacionālo mākslas un dizaina universitāti (National College of Art and Design, Īrija), SIA Stikla māja (Latvija).

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja