Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lai rastos brīnums, ir jāsāk darīt. Rīgā šonedēļ durvis vērs iluzionisma teātris un muzejs

Vēl dažas dienas pirms iluzionisma teātra Mystero atklāšanas iluzionisti Dace un Enriko Pecolli rosās ne pa jokam. Te kāda siena tomēr jāpārkrāso, te grima istabiņām jāatrod pareizie spoguļi.

"Vai es ticu brīnumiem? Mūsu atklāšanas programmai ne velti dots nosaukums Brīnumdaris. Tas izsaka visu – brīnumu iespējamība ir ļoti liela, tikai jāsāk darīt. Tā ir arī mūsu gadījumā – lai cik bezcerīgs šis projekts izskatījās, brīnums ir noticis," gandarīta ir Dace Pecolli un uzsver, ka bez sabiedrības, draugu, uzņēmēju atbalsta šis teātris nebūtu tapis.

Ideja radās pirms 25 gadiem. "Tas bija Enriko, kurš teica, ka reiz mums būs muzejs," atceras Dace. Šobrīd pasaulē darbojas vairāki burvju mākslai veltīti muzeji, no kuriem nemainīgi par slavenāko tiek uzskatīts Holivudā esošais Magic Castle. No katra sava honorāra Pecolli pirkuši kaut ko, kas reiz noderēs muzejam, piedalījušies arī izsolēs. "Vācām kolekciju. Bija skaidrs arī, kādas tēmas būs – maģiskās burvju lampas, mazie automātiņi un lellītes, kas rāda trikus, skaisti apzīmētās triku kastītes, kas bija populāras aizpagājušajā gadsimtā." Kādus 15 gadus Pecolli mēģinājuši tikt pie kredīta, bet bankas neesot devušas. "Un tad pērn decembrī saņēmām ziņu, ka kredīts būs. Bijām jau noskatījuši bijušā kinoteātra Liesma telpas, kas pirms pusgadsimta speciāli tika būvēta kā sabiedriska ēka, domāta kino, cirka un teātra izrādēm. Februārī saņēmām atslēgas un aizbraucām Amerikas tūrē, bija paredzētas izrādes 59 pilsētās. Bet – sākās Covid! Pēc astotās izrādes bija jābrauc mājās, peļņas vietā – mīnusi. Tika iedota cita vērtība – laiks. Bet bez naudas... Tad nu ierakstīju Facebook, ka Pecolli ģimenei ir sapnis. Atsaucās vairāk nekā 900 cilvēku! Pieteicās palīdzēt ar materiāliem, ar darbiem," stāsta Dace.

Nu durvis ver multifunkcionāla ēka ar vismaz trīsdimensionālu filozofiju. Mystero atklāšanas pasākumā 7. novembrī savu burvju mākslu demonstrēs pasaulē atzīti mākslinieki no Beļģijas, Itālijas un citām valstīm. Iluzionisma tagadne teātrī realizēsies caur to, ka būs iespēja iepazīt iluzionisma žanru dažādību. Tie nav tikai triki ar kārtīm vai zaķis cilindrā. Pagātnes sadaļa – iluzionisma vēsture pasaulē un Latvijā. Bet nākotne iezīmēsies burvju triku veikaliņā. "Un tad jau vērsim vaļā arī burvju skolu, lai varētu apgūt iluzionisma mākslas pamatus, kas nav tikai triku rādīšana, bet arī psiholoģija, aktiermāksla un daudz citu iemaņu un zināšanu. Būs semināri, lekcijas, darbnīcas," uzskaita Dace Pecolli. "Starp citu, iluzionisma teātris nenozīmē, ka tiks rādītas tikai specifiskas izrādes. Tikpat labi tā var būt Ziedoņa dzeja un virves dejotāja. Kāpēc ne? Starpžanru mākslas iespējas ir plašas," viņa sapņo. Decembrī teātrī plānota Pecolli ģimenes Ziemassvētku iluzionisma programma Brīnums Tu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja